Skip to content
Home » Bed Maken Van Ikea Kastjes – Creatief En Praktisch Slaapmeubel

Bed Maken Van Ikea Kastjes – Creatief En Praktisch Slaapmeubel

💙IKEA hack platform bed.💛20 DIY ideas IKEA bed.💙

Bed Maken Van Ikea Kastjes – Creatief En Praktisch Slaapmeubel

💙Ikea Hack Platform Bed.💛20 Diy Ideas Ikea Bed.💙

Keywords searched by users: bed maken van ikea kastjes ikea hack bed met opbergruimte, verhoogd bed met opbergruimte zelf maken, kallax bed maken, bed op ikea kastjes, bed op kasten maken, verhoogd bed maken, bed verhogen ikea, zelf bed met lades maken

Bed maken van IKEA kastjes: Een complete gids

Ben je op zoek naar een creatieve manier om een nieuw bed te maken? Overweeg dan om IKEA kastjes te gebruiken! Het maken van een bed van IKEA kastjes is niet alleen kostenbesparend, maar ook zeer aanpasbaar en veelzijdig. In dit artikel zullen we je een stapsgewijze handleiding bieden, samen met tips en inspiratie om je op weg te helpen bij het maken van jouw eigen unieke bed. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, benodigde materialen, stapsgewijze instructies, personalisatiemogelijkheden en inspirerende voorbeelden van bedden gemaakt van IKEA kastjes.

1. Wat zijn IKEA kastjes?

IKEA kastjes zijn meubelstukken die door IKEA worden verkocht en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, ontwerpen en materialen, zoals hout, kunststof en metaal. Deze kastjes hebben lades en/of deuren en bieden voldoende opbergruimte voor verschillende items, variërend van kleding tot boeken en accessoires.

2. Voordelen van het maken van een bed van IKEA kastjes

Het maken van een bed van IKEA kastjes biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Kostenbesparing: Door IKEA kastjes te gebruiken, kun je geld besparen in vergelijking met het kopen van een nieuw bedframe.
 • Aanpasbaarheid: Je kunt de kastjes aanpassen aan je eigen stijl, voorkeuren en behoeften door ze te schilderen, bekleden of te decoreren.
 • Veelzijdigheid: IKEA kastjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, waardoor je het bed kunt aanpassen aan de beschikbare ruimte en gewenste functionaliteit.

3. Benodigde materialen en gereedschappen

Om een bed te maken van IKEA kastjes, heb je de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • IKEA kastjes: Afhankelijk van de gewenste grootte en hoogte van je bed, kun je kiezen uit verschillende modellen, zoals de MALM, KALLAX of IVAR kastjes.
 • Bedbodem: Je hebt een stevige bedbodem nodig om de kastjes te ondersteunen en een comfortabele nachtrust te garanderen. Dit kan een lattenbodem of een andere geschikte bedbodem zijn.
 • Matras: Kies een matras dat past bij je persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften.
 • Bevestigingsmateriaal: Je hebt schroeven, pluggen en andere bevestigingsmaterialen nodig om de kastjes aan elkaar en aan de bedbodem te bevestigen.
 • Gereedschap: Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een schroevendraaier, boormachine, waterpas en meetlint.

4. Stapsgewijze instructies voor het maken van het bed

Volg deze stapsgewijze instructies om je eigen bed van IKEA kastjes te maken:

 1. Plaats de IKEA kastjes op de gewenste plek waar je het bed wilt hebben.
 2. Zorg ervoor dat de kastjes waterpas staan en stevig op de vloer staan.
 3. Bevestig de kastjes aan elkaar met behulp van schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat de verbindingen stevig zijn.
 4. Plaats de bedbodem bovenop de kastjes en bevestig deze indien nodig met schroeven.
 5. Leg het matras op de bedbodem en zorg ervoor dat het goed past en comfortabel is.
 6. Controleer of het bed stevig en stabiel is voordat je er gebruik van maakt.

5. Tips en tricks voor het personaliseren van het bed

Wil je je bed nog unieker maken? Hier zijn enkele tips en tricks om je bed van IKEA kastjes te personaliseren:

 • Verf de kastjes in een kleur die past bij je slaapkamerinrichting.
 • Voeg verlichting toe onder de kastjes voor een sfeervol effect.
 • Maak een hoofdeinde door een stuk stof of hout aan de muur te bevestigen boven het bed.
 • Gebruik opbergmanden of lades om extra opbergruimte onder het bed te creëren.

6. Inspirerende voorbeelden van bedden gemaakt van IKEA kastjes

Laat je inspireren door deze voorbeelden van bedden die zijn gemaakt van IKEA kastjes:

 • Ikea hack bed en kast in één: Dit creatieve ontwerp combineert een bed en kast in één meubelstuk, waardoor je ruimte bespaart en functionaliteit toevoegt aan je slaapkamer.
 • Hoogslaper van Ivar kastjes: Met behulp van Ivar kastjes kun je een verhoogd bed creëren en de ruimte eronder gebruiken als werkplek of opbergruimte.
 • Kallax bed met opbergruimte: De Kallax kastjes bieden voldoende opbergruimte en kunnen dienen als basis voor een bed met lades of planken.

7. Veelgestelde vragen over het maken van een bed van IKEA kastjes

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen met betrekking tot het maken van een bed van IKEA kastjes:

Wat als de kastjes niet stevig genoeg zijn?

Zorg ervoor dat de kastjes op een vlakke ondergrond staan en stevig aan elkaar en aan de bedbodem zijn bevestigd. Als je twijfelt over de stabiliteit van het bed, kun je ook extra verstevigingsmaterialen gebruiken, zoals hoekbeugels of houten latten.

Kan ik de kastjes aanpassen aan mijn eigen stijl?

Zeker! IKEA kastjes zijn zeer geschikt voor personalisatie. Je kunt ze schilderen, bekleden, decoratieve elementen toevoegen of zelfs nieuwe handgrepen installeren om ze aan te passen aan je eigen stijl en smaak.

Zijn er andere manieren om een verhoogd bed te maken met IKEA kastjes?

Ja, er zijn verschillende manieren om een verhoogd bed te maken met IKEA kastjes. Je kunt bijvoorbeeld de kastjes op pootjes plaatsen of extra lades toevoegen voor meer opbergruimte. Het hangt allemaal af van je voorkeuren en behoeften.

Kan ik een bed maken met verschillende modellen IKEA kastjes?

Zeker! Je kunt verschillende modellen IKEA kastjes combineren om je eigen unieke bed te maken. Zorg er wel voor dat de kastjes compatibel zijn en stevig aan elkaar kunnen worden bevestigd.

Met deze gids en inspiratie ben je nu goed voorbereid om je eigen bed van IKEA kastjes te maken. Veel succes en geniet van het eindresultaat!

Categories: Delen 74 Bed Maken Van Ikea Kastjes

💙IKEA hack platform bed.💛20 DIY ideas IKEA bed.💙
💙IKEA hack platform bed.💛20 DIY ideas IKEA bed.💙

Ikea Hack Bed Met Opbergruimte

Ikea Hack: Bed met Opbergruimte – De Ultieme Gids

Ikea is wereldwijd bekend om zijn praktische en veelzijdige meubels, en het is geen verrassing dat mensen creatief worden met het hacken van Ikea-producten om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Een van de populairste hacks is het creëren van een bed met opbergruimte door gebruik te maken van Ikea-ladekasten. In deze gids zullen we dieper ingaan op deze Ikea-hack en je voorzien van gedetailleerde informatie en instructies om je eigen bed met opbergruimte te creëren. Laten we beginnen!

## Wat is een Ikea Hack Bed met Opbergruimte?

Een Ikea hack bed met opbergruimte is een unieke en slimme manier om bestaande Ikea-ladekasten te gebruiken als basis voor een verhoogd bed, waarbij de ladekasten dienen als opbergruimte. Deze op maat gemaakte oplossing biedt niet alleen een comfortabele slaapplaats, maar maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je kamer.

Met behulp van simpele Ikea-ladekasten kun je een bedframe creëren dat perfect past bij je behoeften en stijl. Bovendien bieden de lades van de kasten een handige opbergruimte voor het opbergen van beddengoed, kleding en andere items, waardoor je waardevolle ruimte bespaart in je kast of commode.

## Stapsgewijze handleiding: Hoe maak je een Ikea Hack Bed met Opbergruimte

Om je te helpen bij het creëren van je eigen bed met opbergruimte, volgt hier een stapsgewijze handleiding. Zorg ervoor dat je de benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint:

### Benodigdheden:

– Twee Ikea-ladekasten naar keuze (bijvoorbeeld de Malm- of Hemnes-serie)
– Een lattenbodem
– Een matras
– Schroeven en bouten
– Een elektrische boormachine
– Een meetlint
– Een potlood
– Optioneel: verf en kwasten om de ladekasten te personaliseren

### Stap 1: Kies je ladekasten

Het eerste wat je moet doen, is bepalen welke ladekasten je wilt gebruiken als basis voor je bed met opbergruimte. Ikea biedt verschillende ladekasten die geschikt zijn voor deze hack, zoals de Malm-, Hemnes- of Nordli-serie. Kies de kasten die het beste passen bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte in je kamer.

### Stap 2: Monteer de ladekasten

Volg de montage-instructies die bij de ladekasten worden geleverd om ze correct in elkaar te zetten. Controleer of de ladekasten stevig en stabiel zijn voordat je verder gaat.

### Stap 3: Plaats de lattenbodem

Plaats de lattenbodem op de bovenkant van de gemonteerde ladekasten. Zorg ervoor dat de lattenbodem stevig rust op de randen van de kasten voor extra stabiliteit. Controleer of alles goed uitgelijnd is voordat je verder gaat.

### Stap 4: Bevestig de lattenbodem

Gebruik schroeven en bouten om de lattenbodem aan de ladekasten te bevestigen. Boor eerst gaten in de lattenbodem en zorg ervoor dat de schroeven niet te lang zijn om de lattenbodem te beschadigen. Bevestig de lattenbodem stevig aan de ladekasten om ervoor te zorgen dat hij op zijn plaats blijft tijdens het gebruik.

### Stap 5: Plaats het matras

Plaats het matras boven op de lattenbodem. Zorg ervoor dat het matras goed past en stevig op zijn plaats blijft liggen. Test het bed om te controleren op stabiliteit en comfort.

### Stap 6: Optioneel: Personaliseer de ladekasten

Als je je bed met opbergruimte een persoonlijk tintje wilt geven, kun je ervoor kiezen om de ladekasten te schilderen in een kleur die bij je interieur past. Gebruik verf en kwasten om de ladekasten te personaliseren en laat ze goed drogen voordat je ze weer in elkaar zet.

## Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over Ikea hack bedden met opbergruimte:

**1. Kan ik elke Ikea-ladekast gebruiken voor mijn bed met opbergruimte?**
Ja, je kunt elke Ikea-ladekast gebruiken die stevig genoeg is om als basis te dienen voor je bed. Zorg ervoor dat de afmetingen en het ontwerp van de ladekasten geschikt zijn voor jouw behoeften en de beschikbare ruimte.

**2. Hoeveel opbergruimte biedt een bed met Ikea-ladekasten?**
De opbergruimte varieert afhankelijk van de grootte en het aantal ladekasten dat je gebruikt. Met twee ladekasten kun je echter aanzienlijke opbergruimte creëren voor beddengoed, kleding en andere items.

**3. Moet ik een lattenbodem gebruiken voor mijn bed met opbergruimte?**
Ja, een lattenbodem is essentieel om de juiste ondersteuning en comfort te bieden voor je matras. Zorg ervoor dat de lattenbodem stevig is bevestigd aan de ladekasten voor maximale stabiliteit.

**4. Kan ik mijn bed met opbergruimte demonteren en verplaatsen?**
Ja, aangezien het bed met opbergruimte is gemaakt van afzonderlijke ladekasten, kun je het demonteren en verplaatsen naar een andere locatie. Zorg ervoor dat je de ladekasten goed bevestigt voordat je het bed weer monteert.

## Conclusie

Het creëren van een bed met opbergruimte met behulp van Ikea-ladekasten is een slimme en praktische oplossing voor ruimtegebrek in je slaapkamer. Met behulp van deze gids kun je je eigen unieke bed met opbergruimte maken en zo je kamer optimaal benutten. Onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat je met je creativiteit en verbeeldingskracht je Ikea-hack kunt aanpassen aan je persoonlijke stijl en behoeften. Veel succes met het creëren van je eigen Ikea hack bed met opbergruimte!

**Bronnen:**
– [Creëer een bed met een IKEA ladekast! | Inrichting-huis.com](https://nl.pinterest.com/pin/590745676100094666/)
– [Ikea hack: bed en kast in één – Te Veel Vrije Tijd](https://teveelvrijetijd.wordpress.com/2016/03/18/ikea-hack-bed-en-kast-in-een/)
– [Creëer een bed met een IKEA ladekast!](https://www.inrichting-huis.com/creeer-bed-ikea-ladekast/)
– [Een bed maken van IKEA malm kast (+roomtour!) – SUSZIE](https://suszie.nl/een-bed-maken-van-ikea-malm-kast-roomtour/)
– [Zelf bed maken met ikea kasten | TikTok](https://www.tiktok.com/discover/zelf-bed-maken-met-ikea-kasten?lang=vi-VN)
– [Ikea hack | hoogslaper van Ivar kastjes](https://huisgeluk.nl/ikea-hack-hoogslaper-van-ivar-kastjes/)

Verhoogd Bed Met Opbergruimte Zelf Maken

Verhoogd Bed met Opbergruimte Zelf Maken: Een Complete Gids

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om opbergruimte toe te voegen aan je slaapkamer? Overweeg dan eens om zelf een verhoogd bed met opbergruimte te maken! Dit is niet alleen een praktische oplossing voor het opbergen van je spullen, maar het kan ook een uniek en stijlvol element toevoegen aan je slaapkamerinterieur. In dit artikel bieden we een gedetailleerde handleiding om je op weg te helpen bij het maken van je eigen verhoogde bed met opbergruimte. Lees verder om te ontdekken hoe je dit kunt doen.

## Wat is een Verhoogd Bed met Opbergruimte?

Een verhoogd bed met opbergruimte is een bedstructuur die is ontworpen om extra ruimte onder het matras te bieden voor het opbergen van verschillende voorwerpen. Dit type bed combineert functionaliteit met design, waardoor je een praktische oplossing hebt voor het organiseren van je kamer en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijk element toevoegt.

## Stap-voor-stap handleiding voor het maken van een Verhoogd Bed met Opbergruimte

### Benodigde materialen:
– Bedframe (bijvoorbeeld een IKEA Malm bedframe)
– Ladekast(en) (bijvoorbeeld een IKEA ladekast)
– Lattenbodem
– Schroeven
– Boormachine
– Meetlint
– Potlood
– Schuurpapier
– Verf of beits (optioneel)
– Decoratieve elementen (optioneel)

### Stap 1: Kies het juiste bedframe

Om te beginnen met het maken van je verhoogde bed met opbergruimte, moet je een geschikt bedframe vinden. Een populaire optie is het gebruik van een IKEA Malm bedframe vanwege de vele mogelijkheden voor het toevoegen van opbergruimte. Je kunt echter ook andere bedframes gebruiken, zolang ze voldoende ruimte bieden voor lades of opbergdozen eronder.

### Stap 2: Meet en teken de basis

Gebruik een meetlint om de afmetingen van het bedframe te bepalen en markeer deze met potlood op de muur of vloer. Dit zal je helpen bij het plaatsen van de ladekasten op de juiste positie. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de hoogte en breedte van de ladekasten, zodat ze goed passen onder het bedframe.

### Stap 3: Monteer de ladekasten

Volg de instructies van de ladekastfabrikant om de ladekasten te monteren. Zorg ervoor dat je alle schroeven stevig vastdraait om een stevige basis te garanderen. Als je wilt, kun je ook extra versteviging toevoegen door hoekbeugels of houtlijm te gebruiken.

### Stap 4: Bevestig de ladekasten aan het bedframe

Plaats de gemonteerde ladekasten onder het bedframe, zodat ze op de juiste positie staan volgens de markeringen die je eerder hebt gemaakt. Gebruik een boormachine om de ladekasten veilig aan het bedframe te bevestigen. Zorg ervoor dat je stevige schroeven gebruikt om ervoor te zorgen dat de ladekasten goed vastzitten.

### Stap 5: Voeg de lattenbodem toe

Plaats een lattenbodem op de ladekasten om een stevige basis te creëren voor je matras. Controleer of de lattenbodem goed past en stevig op zijn plaats blijft liggen. Pas indien nodig de lattenbodem aan om ervoor te zorgen dat deze goed past.

### Stap 6: Finishing Touches

Als je wilt, kun je het bedframe en de ladekasten schilderen of beitsen om ze te matchen met de rest van je interieur. Dit geeft het bed een gepersonaliseerde uitstraling en voegt een vleugje stijl toe aan je slaapkamer. Voeg ook decoratieve elementen toe, zoals kussens, dekbedovertrekken en beddengoed, om je verhoogde bed compleet te maken.

## Veelgestelde vragen

### 1. Kan ik een verhoogd bed met opbergruimte maken met elk type bedframe?

Ja, je kunt in principe opbergruimte toevoegen aan elk type bedframe, zolang er voldoende ruimte is onder het matras om ladekasten of opbergboxen te plaatsen.

### 2. Welke materialen moet ik gebruiken om mijn verhoogde bed met opbergruimte stevig te maken?

Het gebruik van stevige materialen zoals hout en metalen schroeven is essentieel om ervoor te zorgen dat je verhoogde bed met opbergruimte stabiel en duurzaam is. Zorg ervoor dat je voldoende schroeven gebruikt om de ladekasten stevig aan het bedframe te bevestigen.

### 3. Kan ik mijn bestaande bedframe aanpassen om opbergruimte toe te voegen?

Ja, als je al een bedframe hebt dat je wilt behouden, kun je ook ladekasten of opbergboxen onder het bedframe plaatsen om extra opbergruimte te creëren. Meet de ruimte nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat de ladekasten perfect passen.

### 4. Kan ik meerdere ladekasten gebruiken voor extra opbergruimte?

Ja, als je nog meer opbergruimte nodig hebt, kun je meerdere ladekasten gebruiken en ze naast elkaar plaatsen onder het bedframe. Dit geeft je de mogelijkheid om georganiseerd te blijven en verschillende items gemakkelijk op te bergen.

### 5. Zijn er tips om mijn verhoogde bed met opbergruimte er stijlvol uit te laten zien?

Om je verhoogde bed met opbergruimte er stijlvol uit te laten zien, kun je ervoor kiezen om het bedframe en de ladekasten te schilderen of te beitsen in een kleur die past bij je slaapkamerinterieur. Daarnaast kun je decoratieve elementen toevoegen, zoals kussens, dekbedovertrekken en beddengoed, om het bed een persoonlijk tintje te geven.

Met deze handleiding kun je nu zelf aan de slag gaan en je eigen verhoogde bed met opbergruimte maken. Volg de stappen zorgvuldig en je zult in korte tijd kunnen genieten van je zelfgemaakte functionele en stijlvolle slaapoplossing. Veel succes!

Gevonden 27 bed maken van ikea kastjes

Creëer Een Bed Met Een Ikea Ladekast! | Inrichting-Huis.Com | Kleine Slaapkamer Opslag, Slaapkamerideeën, Opnieuw Inrichten
Creëer Een Bed Met Een Ikea Ladekast! | Inrichting-Huis.Com | Kleine Slaapkamer Opslag, Slaapkamerideeën, Opnieuw Inrichten
Chillen Op Een Podiumbed! Diy
Chillen Op Een Podiumbed! Diy
Creëer Een Bed Met Een Ikea Ladekast! | Inrichting-Huis.Com | Diy Hoogslaper, Slaapkamermake-Over, Slaapkamermeubels
Creëer Een Bed Met Een Ikea Ladekast! | Inrichting-Huis.Com | Diy Hoogslaper, Slaapkamermake-Over, Slaapkamermeubels
Bedframe, Neiden, Grenen, 140X200 Cm - Ikea
Bedframe, Neiden, Grenen, 140X200 Cm – Ikea
Ikea Platform Bed. 20 Do It Yourself Ideas Ikea Bed. Storage Bed Ikea. - Youtube
Ikea Platform Bed. 20 Do It Yourself Ideas Ikea Bed. Storage Bed Ikea. – Youtube

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic bed maken van ikea kastjes.

See more: https://nataviguides.com/voorpagina/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *