Skip to content
Home » 5 Onweerstaanbare Smoezen Om Niet Te Werken Die Je Baas Graag Wil Horen

5 Onweerstaanbare Smoezen Om Niet Te Werken Die Je Baas Graag Wil Horen

11 Best Excuses to Call Out of Work

5 Onweerstaanbare Smoezen Om Niet Te Werken Die Je Baas Graag Wil Horen

11 Best Excuses To Call Out Of Work

Keywords searched by users: smoes om niet te werken geloofwaardige smoesjes, redenen om ziek te melden werk, goede reden om vrij te vragen, goede smoesjes om niet af te spreken, goede smoesjes om weg te gaan, goede smoesjes om niet naar een feest te gaan, smoesjes om niet naar school te gaan, goede smoes om af te zeggen

Smoezen om niet te werken: Ontdek de beste excuses om even vrij te nemen

Heb je ooit een dag gehad waarop je gewoon niet naar je werk wilde gaan? Of misschien ben je gewoon toe aan een welverdiende vrije dag en heb je een goede smoes nodig om vrij te kunnen vragen. We hebben allemaal weleens behoefte aan een pauze en het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen. In dit artikel zullen we je voorzien van enkele geloofwaardige smoesjes om niet te hoeven werken en tips geven over hoe je nee kunt zeggen tegen je baas.

Jouw favoriete smoes om niet te werken

We kennen allemaal wel iemand die altijd een creatieve smoes paraat heeft om niet te hoeven werken. Of misschien ben jij wel die persoon. Het kan lastig zijn om een smoes te bedenken die geloofwaardig klinkt en waarmee je wegkomt. Hier zijn een paar ideeën:

1. “Sorry, maar mijn auto heeft pech en ik kan niet op tijd op het werk zijn.” Dit is een veelvoorkomende smoes die vaak werkt, vooral als je het kunt onderbouwen met een beetje technische kennis over auto’s.

2. “Ik voel me niet lekker en denk dat ik iets onder de leden heb.” Een klassieke smoes, maar als je overtuigend genoeg klinkt, kan het werken.

3. “Er is een noodgeval thuis en ik moet daarbij zijn.” Dit is een vrij extreme smoes, dus gebruik hem met mate. Zorg er ook voor dat je geen details geeft, zodat niemand ontdekt dat het eigenlijk een smoesje is.

Geloofwaardige smoesjes om te laat te komen op je werk

Soms kan het gebeuren dat je te laat op je werk dreigt te komen. Gelukkig zijn er ook voor deze situaties geloofwaardige smoesjes die je kunt gebruiken:

1. “Ik zat vast in het openbaar vervoer en er was geen manier om op tijd op het werk te komen.” Dit is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben, dus het kan geloofwaardig overkomen.

2. “Er was een ongeluk op de weg en het verkeer stond helemaal vast.” Deze smoes kun je gebruiken als er daadwerkelijk verkeersproblemen waren op jouw route naar het werk.

3. “Mijn wekker ging niet af en daardoor ben ik te laat.” Hoewel dit voor sommige mensen een veelvoorkomend probleem is, moet je deze smoes niet te vaak gebruiken, anders komt het onprofessioneel over.

Het beste smoesje om niet te hoeven werken

Volgens een artikel van Marie Claire kun je het beste de smoes gebruiken dat je een noodgeval hebt in je huis, zoals een lekkage of een kapotte verwarming. Dit soort noodgevallen zijn geloofwaardig en urgent genoeg om een vrije dag te kunnen rechtvaardigen. Zorg er wel voor dat je je smoes niet te vaak herhaalt, anders zullen je collega’s argwaan krijgen.

Hoe zeg je ‘nee’ tegen je baas?

Soms kan het moeilijk zijn om nee te zeggen tegen je baas, vooral als je bang bent voor de consequenties. Maar het is belangrijk om je eigen grenzen te bewaken en soms nee te zeggen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

1. Houd het niet bij een simpel ‘nee’, maar geef een uitleg. Leg je standpunt uit en toon begrip voor de situatie.

2. Bied indien mogelijk alternatieve oplossingen aan. Laat zien dat je wilt meewerken, maar dat het niet mogelijk is om aan het verzoek te voldoen.

3. Communiceer op een assertieve maar respectvolle manier. Wees duidelijk en standvastig, maar vermijd het gebruik van een defensieve houding.

Top 10 van de beste smoesjes

Als je op zoek bent naar wat inspiratie, hier is een lijst met de top 10 beste smoesjes om niet te hoeven werken volgens Relaxed Driving:

1. “Mijn huis is overstroomd en ik moet ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost.”

2. “Ik heb een belangrijke afspraak bij de tandarts en kan echt niet verzetten.”

3. “Er is een lek in mijn badkamer en ik moet de loodgieter bellen.”

4. “Mijn kind is ziek en ik moet voor hem/haar zorgen.”

5. “Ik heb een sterfgeval in de familie en ik moet naar de begrafenis.”

6. “Ik ben mijn portemonnee verloren en kan daardoor niet met het openbaar vervoer naar het werk.”

7. “Er is een storing in mijn elektriciteit en ik moet een elektricien bellen.”

8. “Ik ben mijn huissleutels kwijtgeraakt en kan niet naar buiten.”

9. “Ik heb ernstige rugpijn en kan niet zitten of staan.”

10. “Ik moet naar de huisarts voor een spoedafspraak.”

Let op: Het is belangrijk om eerlijk te zijn en smoesjes alleen te gebruiken wanneer dit echt nodig is. Het is beter om open en eerlijk te communiceren met je werkgever.

Hoe meld je je ziek voor werk?

Als je om welke reden dan ook niet kunt werken vanwege ziekte, is het belangrijk om dit op de juiste manier te melden. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

1. Neem contact op met je leidinggevende of de HR-afdeling om hen op de hoogte te stellen van je ziekte. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, bij voorkeur voordat je werkdag begint.

2. Geef duidelijk aan wat de reden van je afwezigheid is, bijvoorbeeld koorts, buikpijn, griep, etc.

3. Vraag wat de procedure is voor het melden van ziekte binnen jouw organisatie. Dit kan variëren, afhankelijk van het bedrijfsbeleid.

4. Meld je ziek op de manier die het bedrijf vereist, bijvoorbeeld telefonisch, per e-mail of via een online systeem.

5. Geef aan hoe lang je verwacht afwezig te zijn. Dit kan helpen bij de planning en het vinden van vervanging indien nodig.

Nee zeggen op werk doe je zo: 7 tips

Het kan moeilijk zijn om nee te zeggen tegen je baas of collega’s, maar soms is het gewoon nodig. Hier zijn enkele tips om je te helpen nee te zeggen op het werk:

1. Neem even de tijd voordat je reageert. Zeg niet meteen ‘ja’ of ‘nee’, maar vraag om bedenktijd om je antwoord te formuleren.

2. Leg je prioriteiten uit. Als je al overbelast bent met werk, leg dan uit dat je op dit moment geen extra taken kunt aannemen.

3. Zorg voor alternatieve oplossingen. Als je nee moet zeggen tegen een verzoek, kom dan met ideeën voor anderen die het kunnen oppakken of zoek naar andere manieren om het probleem op te lossen.

4. Wees standvastig maar respectvol. Blijf bij je beslissing maar blijf altijd respectvol en beleefd, zelfs als de ander teleurgesteld is.

5. Communiceer openlijk en eerlijk. Wees duidelijk over je grenzen en wat je wel en niet kunt doen.

6. Laat je niet overhalen door schuldgevoel. Soms kunnen anderen proberen je een schuldgevoel aan te praten, maar houd vast aan je beslissing als je weet dat het de beste keuze is.

7. Stel jezelf niet altijd als vrijwilliger beschikbaar. Het is belangrijk om af en toe nee te zeggen om je eigen welzijn te beschermen.

Dus, of je nu een geloofwaardige smoes nodig hebt om vrij te krijgen, een goede reden om je ziek te melden of tips zoekt om nee te zeggen tegen je baas, dit artikel bevat alle informatie die je nodig hebt. Onthoud echter dat eerlijkheid en open communicatie altijd de beste opties zijn. Gebruik smoesjes alleen wanneer dit echt nodig is en wees altijd respectvol tegenover je werkgever en collega’s.

Categories: Verzamelen 74 Smoes Om Niet Te Werken

11 Best Excuses to Call Out of Work
11 Best Excuses to Call Out of Work

Als je echt geloofwaardig over wilt komen, kun je volgens het onderzoek het beste kiezen voor smoezen als griep en koorts. 42 procent van de ondervraagde werkgevers vindt dat een goede reden. Daarnaast scoren ook rugpijn en een (verkeers)ongeluk erg hoog, met beide zo’n 38 procent.Houd het niet bij een bot en te kort antwoord. Vertel je werkgever duidelijk waarom je een taak niet op je kan nemen. Zoek zeker geen uitvluchten. Eerlijkheid is een eigenschap waarop je alleen positief beoordeeld kan worden.Wat je wel moet vertellen? Geef altijd aan op welk adres je verblijft, op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en hoe lang je ziek denkt te zijn. Tip: een smoes verzinnen om je ziek te melden voor werk is niet echt een goed idee. Dit kan later altijd tegen je gaan werken.

Zeven geloofwaardige smoesjes om te laat te komen op je werk
 1. 1. ‘ Mijn huisgenoot heeft me opgesloten’ …
 2. 2. ‘ De stroom is uitgevallen’ …
 3. 3. ‘ M‘n auto is vastgezet’ …
 4. 4. ‘ Ik zit nog vast op het gemeentehuis’ …
 5. 5. ‘ Ik had een lekke band/heb panne’ …
 6. 6. ‘ Ik heb kinderen’ …
 7. 7. ‘
Smoesjes, de top 10!
 1. Ik voel me niet zo lekker.
 2. Ik kan dat niet, anderen kunnen dat veel beter.
 3. Dat doe ik morgen wel.
 4. Ik heb dat nooit geleerd.
 5. Te weinig tijd.
 6. Ik moet eerst opruimen/andere dingen doen voordat ik wat anders kan doen.
 7. Ik ben niet in de stemming.
 8. Ik ben te moe.

Wat Is Een Goede Reden Om Niet Te Werken?

Als je echt geloofwaardig over wilt komen, kun je volgens het onderzoek het beste kiezen voor smoezen zoals griep, koorts, rugpijn en een (verkeers)ongeluk. Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de ondervraagde werkgevers dit als een goede reden beschouwt. Daarnaast scoren rugpijn en een (verkeers)ongeluk ook erg hoog, beide met zo’n 38 procent. Dit onderzoek is uitgevoerd op 18 mei 2023.

Hoe Zeg Je Dat Je Niet Kan Werken?

Het is belangrijk om niet te volstaan met een kort en bot antwoord als je niet kunt werken. Vertel je werkgever duidelijk de reden waarom je een taak niet op je kunt nemen. Zorg ervoor dat je geen excuses verzint. Eerlijkheid is een eigenschap waarop je alleen positief beoordeeld kunt worden, dus wees oprecht.

Wat Kan Je Gebruiken Als Smoes?

Wat zijn mogelijke excuses die je kunt gebruiken? Hier is een lijst met de top 10 excuses:
1. Ik voel me niet zo lekker.
2. Ik kan dat niet, anderen kunnen dat veel beter.
3. Dat doe ik morgen wel.
4. Ik heb dat nooit geleerd.
5. Ik heb te weinig tijd.
6. Ik moet eerst opruimen/andere dingen doen voordat ik iets anders kan doen.
7. Ik ben niet in de stemming.
8. Ik ben te moe.
Door gebruik te maken van deze excuses kun je bepaalde verplichtingen of taken vermijden. Let op: dit artikel is gepubliceerd op 22 februari 2023.

Top 34 smoes om niet te werken

Lees Smoezen En Goede Redenen Om Vrij Te Nemen
Lees Smoezen En Goede Redenen Om Vrij Te Nemen

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic smoes om niet te werken.

See more: https://nataviguides.com/voorpagina/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *