Skip to content
Home » Krans Van Kerstballen Maken: Een Feestelijke Diy Voor De Kerst

Krans Van Kerstballen Maken: Een Feestelijke Diy Voor De Kerst

DOLLAR TREE CHRISTMAS DIY METAL TONED ORNAMENT WREATH | AFFORDABLE CHRISTMAS DECOR | LEXI DIY

Krans Van Kerstballen Maken: Een Feestelijke Diy Voor De Kerst

Dollar Tree Christmas Diy Metal Toned Ornament Wreath | Affordable Christmas Decor | Lexi Diy

Keywords searched by users: krans van kerstballen maken strokrans

Krans van Kerstballen Maken: Stapsgewijze Gids en Veelgestelde Vragen

Voorbereiding en benodigdheden

Een krans van kerstballen maken is een leuke en creatieve manier om je huis feestelijk te versieren tijdens de kerstperiode. Het kan ook een geweldig do-it-yourself cadeau-idee zijn voor vrienden en familie. In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je een prachtige krans van kerstballen kunt maken met behulp van een strokrans als basis.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Hier is een lijst met essentiële benodigdheden:

1. Strokrans: Dit zal dienen als de basis van je krans. Strokransen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat je de perfecte krans voor je project kunt kiezen.

2. Kerstballen: Kies kerstballen in verschillende maten, kleuren en texturen om je krans interessanter te maken. Zorg ervoor dat je genoeg kerstballen hebt om de hele krans mee te bedekken.

3. Metaaldraad of binddraad: Dit heb je nodig om de kerstballen aan de krans te bevestigen. Zorg ervoor dat het draad stevig genoeg is om de ballen op hun plaats te houden.

4. Lijmpistool: Een lijmpistool kan handig zijn om extra decoraties toe te voegen aan je krans, zoals linten, strikken of kleine ornamenten.

5. Extra decoraties: Als je je krans nog feestelijker wilt maken, kun je overwegen om extra decoraties toe te voegen, zoals takken, dennenappels, linten of kunstbloemen.

Kies het type krans

Er zijn verschillende soorten kransen die je kunt maken met kerstballen. Een populaire keuze is de strokrans, omdat het een natuurlijke uitstraling heeft en gemakkelijk versierd kan worden. Strokransen zijn gemaakt van samengebonden stro en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van klein en subtiel tot groot en opvallend. Kies een maat die past bij je smaak en de ruimte waarin je de krans wilt ophangen.

Kies de juiste kerstballen

Bij het kiezen van kerstballen voor je krans is het belangrijk om een goede mix van kleuren, maten en texturen te hebben. Dit zal visueel interessant zijn en je krans tot leven brengen. Overweeg om kerstballen te kiezen die passen bij de kleurenschema’s van je huis of kies voor een kleurrijke mix om een feestelijke sfeer te creëren. Kerstballen met glans, matte afwerking of glitter kunnen ook bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van je krans.

Monteer de kerstballen

Om de kerstballen aan de strokrans te bevestigen, kun je gebruikmaken van metaaldraad of binddraad. Knip een stuk draad af en wikkel het stevig rond de bovenkant van een kerstbal. Zorg ervoor dat de draad veilig is vastgemaakt aan de kerstbal, zodat hij niet losraakt. Herhaal dit proces voor elke kerstbal die je aan de krans wilt bevestigen.

Wanneer je alle kerstballen hebt voorbereid, begin je met het bevestigen ervan aan de strokrans. Steek de draad tussen de strohalm van de krans en draai het rond de krans om de kerstbal stevig op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de kerstballen dicht genoeg bij elkaar zitten, zodat er geen ruimte tussen zit en de krans volledig bedekt is. Blijf kerstballen toevoegen totdat je hele krans bedekt is.

Voeg extra decoratie toe

Om je krans nog feestelijker te maken, kun je extra decoraties toevoegen. Gebruik een lijmpistool om takken, dennenappels, linten, kunstbloemen of andere feestelijke decoraties aan de krans te bevestigen. Plaats de extra decoraties strategisch tussen de kerstballen om een evenwichtige en aangename uitstraling te creëren. Experimenteer met verschillende combinaties en wees creatief!

Hang de krans op

Zodra je krans van kerstballen volledig is samengesteld en versierd, is het tijd om hem op te hangen. Gebruik een stevige haak of een stuk lint om de krans aan een deur, muur of raamkozijn te bevestigen. Zorg ervoor dat de ophangoptie veilig en stabiel is, zodat je krans niet valt of beschadigd raakt.

Geniet van je prachtige handgemaakte krans van kerstballen en bewonder de feestelijke sfeer die het toevoegt aan je huis. Vergeet niet om je krans jaarlijks op te bergen op een veilige plaats, zodat je er de komende kerstseizoenen van kunt blijven genieten.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het om een krans van kerstballen te maken?

De tijd die nodig is om een krans van kerstballen te maken, hangt af van je vaardigheidsniveau en het gewenste ontwerp van de krans. Over het algemeen kan het proces enkele uren tot een halve dag duren, inclusief het voorbereiden, monteren en versieren van de kerstballen.

2. Waar kan ik strokransen en kerstballen kopen?

Strokransen en kerstballen zijn verkrijgbaar bij hobbywinkels, tuincentra, warenhuizen en online retailers. Je kunt ook tweedehands winkels en rommelmarkten bezoeken om unieke en betaalbare kerstversieringen te vinden.

3. Kan ik andere materialen gebruiken in plaats van een strokrans?

Ja, je kunt andere materialen gebruiken als basis voor je krans, zoals piepschuimringen, metalen ringen of zelfs een draadframe. Kies een basis die past bij je smaak en beschikbaarheid van materialen.

4. Hoe kan ik voorkomen dat de kerstballen van de krans vallen?

Om te voorkomen dat de kerstballen van de krans vallen, zorg je ervoor dat de draad stevig is bevestigd aan de kerstbal en dat deze strak rond de krans is gewikkeld. Controleer regelmatig of alle kerstballen stevig vastzitten en pas indien nodig de bevestigingen aan.

5. Kan ik mijn krans buiten ophangen?

Strokransen zijn niet waterbestendig, dus het is niet aanbevolen om je krans buiten op te hangen, tenzij het volledig beschermd is tegen vocht en weersomstandigheden. Als je je krans buiten wilt hangen, overweeg dan om een kunststof krans te gebruiken in plaats van een strokrans.

Nu je weet hoe je een prachtige krans van kerstballen kunt maken, kun je aan de slag gaan en de perfecte decoratie voor de feestdagen creëren. Veel plezier en geniet van het proces en het resultaat!

Categories: Ontdekken 31 Krans Van Kerstballen Maken

DOLLAR TREE CHRISTMAS DIY METAL TONED ORNAMENT WREATH | AFFORDABLE CHRISTMAS DECOR | LEXI DIY
DOLLAR TREE CHRISTMAS DIY METAL TONED ORNAMENT WREATH | AFFORDABLE CHRISTMAS DECOR | LEXI DIY

“Het hoeft niet moeilijk te zijn om zelf een kerstkrans te maken,” zegt Anna. Deze sterrenkrans is makkelijk te maken en brengt veel vreugde in huis. Knip een stuk metaaldraad af en wikkel het rond de metalen ster. Zet kerstballen op de krans totdat de hele ster is bedekt.Een krans van piepschuim (deze heb ik voor €0,89 bij Action gekocht) Plastic kerstballen, ongeveer 80 stuks, in verschillende maten (van €0,50 tot €1,49 bij Zeeman en Hema in maten van 2 tot 5,5 cm) Lint om de kerstkrans op te hangen. Lijmpistool (verkrijgbaar bij o.a. Xenos en Pipoos)Steek wat groen her en der in de krans en lijm met een lijmpistool wat kerstballen op de krans. Vervolgens pak je een paar berkenstammetjes. Bind deze vast op de krans met binddraad of wat jute touw. Als finishing touch kun je er nog wat stoere houten sterren op lijmen.

De kerstkrans maken
  1. Leg de verschillende takken naast elkaar en sorteer ze op soort en lengte.
  2. Maak vervolgens even dikke bosjes van de verschillende takken. …
  3. Maak het eerste bosje vast aan het frame. …
  4. Nu ga je het eerste bosje met takken overlappen met volgende bosjes. …
  5. Herhaal de vorige stap tot de krans vol is.

Hoeveel Kerstballen Heb Je Nodig Voor Een Krans?

Hoeveel kerstballen heb je nodig voor een krans?
Voor het maken van een kerstkrans heb je verschillende materialen nodig. Om te beginnen heb je een krans van piepschuim nodig, deze kan je bij de Action kopen voor €0,89. Daarnaast heb je ongeveer 80 plastic kerstballen nodig, in verschillende maten. Deze kan je vinden bij Zeeman en Hema, ze kosten tussen €0,50 en €1,49 en zijn beschikbaar in maten van 2 tot 5,5 cm. Je zal ook lint nodig hebben om de kerstkrans op te hangen. Voor het bevestigen van de kerstballen op de krans heb je een lijmpistool nodig, deze is verkrijgbaar bij winkels zoals Xenos en Pipoos. Dit alles zal je helpen om een prachtige kerstkrans te maken. Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 december 2014.

Hoe Maak Je Een Kerst Krans?

Hoe maak je een kerstkrans?

Om een kerstkrans te maken, begin je met het neerleggen van verschillende takken naast elkaar en sorteert ze op soort en lengte. Vervolgens maak je even dikke bosjes van de verschillende takken.

Daarna maak je het eerste bosje vast aan het frame van de krans. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een metalen of plastic frame gebruiken.

Nu ga je het eerste bosje met takken overlappen met volgende bosjes. Dit zorgt ervoor dat de krans dikker en voller wordt. Blijf deze stap herhalen totdat de hele krans vol is met takken.

Op 13 december 2019 is de oorspronkelijke bron van deze informatie gepubliceerd.

Hoe Kerstballen In Kerstkrans?

Hoe bevestig je kerstballen aan een kerstkrans? Begin met het aanbrengen van wat groen her en der in de krans. Gebruik een lijmpistool om enkele kerstballen op de krans te lijmen. Daarna kun je een paar berkenstammetjes nemen en deze stevig vastbinden aan de krans met behulp van binddraad of jute touw. Als laatste touch kun je ook nog stoere houten sterren op de krans lijmen.

Delen 28 krans van kerstballen maken

15 Ideeën Over Krans Kerstballen | Kerstballen, Krans, Kerst
15 Ideeën Over Krans Kerstballen | Kerstballen, Krans, Kerst

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic krans van kerstballen maken.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *