Skip to content
Home » [Update] Sự thật về Goodwill Là Gì – Trong Kế Toán | good well – NATAVIGUIDES

[Update] Sự thật về Goodwill Là Gì – Trong Kế Toán | good well – NATAVIGUIDES

good well: นี่คือโพสต์ที่เกี่ยวข้องกับหัวข้อนี้

Tổng hợp Goodwill Là Gì – Trong Kế Toán là chủ đề trong nội dung hiện tại của Kí tự đặc biệt Bathoang.vn. Tham khảo nội dung để biết đầy đủ nhé.

Đối với thị trường hiện nay, tài chính, kinh tế hay tiền tệ vốn dĩ là lĩnh vực luôn được quan tâm. Có kinh tế thì xã hội mới phát triển và đời sống người dân mới được nâng cao. Với những nhà đầu tư, nếu chọn đúng hướng sẽ giúp bạn thuận lợi hơn trong con đường thành công. Bathoang.vn sẽ cùng bạn tìm hiểu về thuật ngữ Goodwill là gì trong kế toán để nắm rõ hơn và hiểu về ý nghĩa của giá trị này.

Bạn đang xem: Goodwill là gì

Nội dung

1 Goodwill là gì trong kế toán? Ví dụ về Goodwill3 Vậy tính lợi thế thương mại như thế nào?3.1 Vậy định giá lợi thế thương mại như thế nào?4 Lợi thế thương mại trở thành gánh nặng hay lợi thế của doanh nghiệp?

Goodwill là gì trong kế toán? Ví dụ về Goodwill

Goodwill được hiểu là lợi thế thương mại. Hiểu đơn giản hơn thì Goodwill là khoản lợi nhuận do thương hiệu của 1 doanh nghiệp, công ty nào đó đem lại. Giá trị thương hiệu của một doanh nghiệp nào đó không thể xác định được 1 cách chính xác. Vì thế nếu muốn có được khoản lợi nhuận này, bạn sẽ phải bỏ tiền để mua đứt luôn cả công ty đó.

Goodwill theo định nghĩa của kế toán

Theo kế toán, giá trị Goodwill cũng được định nghĩa là lợi thế thương mại khi phát sinh trong việc sáp nhập doanh nghiệp mang tính chất là mua lại. Goodwill được thể hiện qua 1 khoản giá trị mà bên mua thanh toán cho công ty đó nhằm thu lại được những lợi ích về kinh tế lâu dài hơn trong tương lai. Đồng nghĩa với việc Goodwill không phải là 1 giá trị tài sản cố định vô hình.

Cũng theo định nghĩa và cách hiểu của kế toán, tài sản cố định vô hình qua việc sáp nhập sẽ được hình thành. Hiểu đơn giản là công ty này mua lại công ty khác. Goodwill chính là phần chênh lệch mà doanh nghiệp nào đó đã bỏ ra để mua lại doanh nghiệp khác với giá trị tài sản đơn thuần tại thời điểm mua cho đến tương lai.

*

Giá trị Goodwill cũng được định nghĩa là lợi thế thương mại khi phát sinh trong việc sát nhập doanh nghiệp mang tính chất là mua lại

Ví dụ về Goodwill

Bạn có thể hiểu hơn về Goodwill, chúng ta sẽ đi qua ví dụ về thuật ngữ này dưới đây:

Số tiền mà công ty A bỏ ra để mua lại công ty B là 100 triệu USD. Như thế nghĩa là toàn bộ giá trị tài sản hiện có có doanh nghiệp B bị mua lại này sẽ là 50 triệu. Bao gồm các loại tài sản như nhà cửa, xe cộ, máy tính,.. hoặc có thể là giá trị của thương hiệu công ty B sau khi được định giá, tổng nợ của công ty B là 20 triệu USD.Công ty B đó có giá trị tài sản đơn thuần là 40 triệu USD, công ty A sẽ bỏ ra khoản chi phí là 100 triệu USD để mua lại công ty B đó. Như vậy, khoản chênh lệch giữa giá trị đơn thuần 40 triệu với khoản giá trị mua lại của công ty A là 60 triệu USD. Người ta gọi 60 triệu USD đó là lợi thế thương mại.

Ý nghĩa về lợi thế thương mại đối với doanh nghiệp

Qua ví dụ mà chúng tôi chia sẻ và khái niệm của lợi thế thương mại Goodwill trong kế toán, ý nghĩa mà lợi thế thương mại này đem lại chính là:

Giúp doanh nghiệp được định giá cao hơn so với thực tế và giá trị thuần tại thời điểm mà doanh nghiệp đó bán lại cho doanh nghiệp khác.Đem lại giá trị cao hơn cho doanh nghiệp về lượng tiền bán được, bù đắp với thiệt hại mà công ty hay doanh nghiệp đó trên đà xuống dốc và bị mua lại bởi doanh nghiệp khác.

*

Lợi thế thương mại giúp doanh nghiệp được định giá cao hơn so với thực tế và giá trị thuần tại thời điểm mà doanh nghiệp đó bán lại cho doanh nghiệp khác

Vậy tính lợi thế thương mại như thế nào?

Để tính lợi thế thương mại bạn có thể tính từ khoản lợi nhuận mà doanh nghiệp thu lại sau khi đã bán cho công ty khác. Công thức để tính lợi thế thương mại sẽ như sau:

LTTM = giá phí hợp nhất kinh doanh – (%sở hữu) x giá trị tài sản thuần theo giá trị hợp lý.

Công thức này có thể xác định tương đối được giá trị về lợi thế thương mại. Bạn có thể áp dụng để nắm rõ hơn.

Vậy định giá lợi thế thương mại như thế nào?

Thường thì lợi thế thương mại Goodwill rất khó để định giá. Tuy nhiên, giá trị này lại đóng góp không nhỏ vào giá trị hình thành công ty.

See also  คำศัพท์ภาษาอังกฤษ 500 คำ พื้นฐาน ในชีวิตประจำวัน สำหรับเริ่มเรียนภาษาอังกฤษ ฝึกฟัง ฝึกพูด ด้วยตัวเอง | คํา ศัพท์ พื้นฐาน ภาษา อังกฤษ

Lấy ví dụ đơn giản về công ty Coca – Cola đã tồn tại qua nhiều thập kỷ, sản phẩm của công ty này cũng cực kỳ phổ biến dựa theo 1 công thức bí mật. Người tiêu dùng gần như trên toàn thế giới đã biết đến sản phẩm của công ty này. Giá trị thương mại của công ty Coca – Cola tính đến thời điểm này là vô cùng lớn và không thể xác định được nó lớn ở mức nào.

Xem thêm: Sa Là Gì – ý Nghĩa Của Từ Sa

Hoặc bạn có thể tham khảo 1 ví dụ khác về một đối thủ cạnh trạnh, công ty soda nhỏ nào đó chỉ có thâm niên trong 5 năm, cơ sở khách hàng nhỏ, chuyên về soda và có hương vị bất thường, gần đây lại phải đối mặt với những “phốt” nào đó về an toàn vệ sinh thực phẩm. Giá trị thương mại của công ty này khi đó sẽ bị giảm đi, thậm chí còn âm.

*

Công thức tính lợi thế thương mại

Vậy lợi thế thương mại xuất hiện khi nào?

Lợi thế về thương mại sẽ xuất hiện khi một người hay một công ty, tổ chức khác thâu tóm và mua lại công ty khác với giá trị thấp hơn so với giá trị trường. Điều này thường sẽ xảy ra khi một công ty mục tiêu không thể hoặc sẽ không thực hiện thương lượng cho 1 mức giá hợp lý khi mua lại công ty khác. Nếu là lợi thế thương mại âm thì sẽ được ghi lại trên bảng cân đối của người thâu tóm lại công ty khác.

Các thành phần tạo nên lợi thế thương mại là những thành phần có giá trị chủ quan nên cũng có những rủi ro đáng kể. Có thể sẽ được định giá cao hoặc thấp tùy theo công ty mua lại.

Nếu như lợi thế thương mại được định giá cao thì đó chắc chắn sẽ là tin xấu dành cho các cổ đông của công ty mua lại vì họ sẽ nhìn thấy giá trị cổ phiếu của họ bị giảm xuống khi công ty sau đó sẽ phải giảm giá trị lợi thế thương mại. Thực tế của điều này đã xảy ra đối với vụ sát nhập AOL – Time vào năm 2001.

Lợi thế thương mại trở thành gánh nặng hay lợi thế của doanh nghiệp?

Theo lẽ thông thường, khi một công ty nào đó bỏ ra số tiền để mua lại doanh nghiệp khác thường sẽ chi ra một khoản chi phí cao hơn so với giá trị sổ sách. Họ coi đó là một mức chi phí đầu tư để mua lại tiềm năng, lợi thế của công ty đó và hy vọng vào những định hướng chiến lược trong tương lai sẽ đem lại lợi ích cao hơn.

Tuy nhiên, các doanh nghiệp cũng sẽ phải ghi nhận khoản lợi thế thương mại lớn và kéo theo đó là sự áp lực đối với chỉ tiêu lợi nhuận sau khi mua lại công ty đó.

Goodwill vừa là lợi thế vừa là gánh nặng cho doanh nghiệp

Như đã nói bên trên, tuy có được lợi thế thương mại nhưng kỳ vọng vào việc lợi nhuận đem đến trong tương lai lại gây ra một áp lực cho doanh nghiệp mua lại. Vì thế đối với các doanh nghiệp, Goodwill vừa được xem là lợi thế nhưng đồng thời cũng là gánh nặng cho các doanh nghiệp.

Trong trường hợp nếu công ty trước đã mua lại công ty đó nhưng không tạo ra được lợi nhuận và bù đắp cho khoản lợi thế thương mại khấu hao cho từng kỳ thì công ty đó sẽ phải thực hiện hạch toán vào chi phí.

Xem thêm: Đặc Trưng Mô Hình Xã Hội Xã Hội Chủ Nghĩa Xã Hội Là Gì

Thêm vào đó nếu chưa kể tới định kỳ, khi công ty mẹ đánh giá về tổn thất của lợi thế thương mại đối với công ty con và đưa được ra những bằng chứng cho thấy lợi thế thương mại bị tổn thất thì phải thực hiện phân bổ theo những gì mà lợi thế thương mại bị tổn thất ngay trong kỳ đó phát sinh ra.

*

Goodwill vừa là lợi thế vừa là gánh nặng cho doanh nghiệp

Lời kết

Trên đây chính là những chia sẻ để bạn nắm rõ hơn về Goodwill trong kế toán là gì? Chúng tôi hy vọng qua những chia sẻ đó bạn sẽ hiểu được rõ về lợi thế thương mại Goodwill. Nếu cần tư vấn hay còn thắc mắc gì về Goodwill, bạn có thể liên hệ với Bathoang.vn theo thông tin sau đây:

Chuyên mục: Hỏi Đáp

[NEW] Goodwill Definition: How Is It Used in Investing? | good well – NATAVIGUIDES

What Is Goodwill?

Goodwill is an intangible asset that is associated with the purchase of one company by another. Specifically, goodwill is the portion of the purchase price that is higher than the sum of the net fair value of all of the assets purchased in the acquisition and the liabilities assumed in the process. The value of a company’s brand name, solid customer base, good customer relations, good employee relations, and proprietary technology represent some reasons why goodwill exists.

Key Takeaways

  • Goodwill is an intangible asset that accounts for the excess purchase price of another company.
  • Items included in goodwill are proprietary or intellectual property and brand recognition, which are not easily quantifiable.
  • Goodwill is calculated by taking the purchase price of a company and subtracting the difference between the fair market value of the assets and liabilities.
  • Companies are required to review the value of goodwill on their financial statements at least once a year and record any impairments. Goodwill is different from most other intangible assets, having an indefinite life, while most other intangible assets have a finite useful life.

Understanding Goodwill

The process for calculating goodwill is fairly straightforward in principle but can be quite complex in practice. To determine goodwill in a simplistic formula, take the purchase price of a company and subtract the net fair market value of identifiable assets and liabilities.

See also  5 ภาษาต่างประเทศ เรียนไว้ ได้ใช้แน่! | ภาษาทั่วโลก

Goodwill = P-(A-L), where: P = Purchase price of the target company, A = Fair market value of assets, L = Fair market value of liabilities.

1:42

Goodwill

What Goodwill Tells You

The value of goodwill typically arises in an acquisition—when an acquirer purchases a target company. The amount the acquiring company pays for the target company over the target’s net assets at fair value usually accounts for the value of the target’s goodwill If the acquiring company pays less than the target’s book value, it gains negative goodwill, meaning that it purchased the company at a bargain in a distress sale.

Goodwill is recorded as an intangible asset on the acquiring company’s balance sheet under the long-term assets account. Under generally accepted accounting principles (GAAP) and International Financial Reporting Standards (IFRS), companies are required to evaluate the value of goodwill on their financial statements at least once a year and record any impairments. Goodwill is considered an intangible (or non-current) asset because it is not a physical asset like buildings or equipment.

Goodwill Calculation Controversies

There are competing approaches among accountants as to how to calculate goodwill. One reason for this is that goodwill represents a sort of workaround for accountants. This tends to be necessary because acquisitions typically factor in estimates of future cash flows and other considerations that are not known at the time of the acquisition. While this is perhaps not a significant issue, it becomes one when accountants look for ways of comparing reported assets or net income between different companies; some that have previously acquired other firms and some that have not.

Goodwill Impairments

Impairment of an asset occurs when the market value of the asset drops below historical cost. This can occur as the result of an adverse event such as declining cash flows, increased competitive environment, or economic depression, among many others. Companies assess whether an impairment is needed by performing an impairment test on the intangible asset.

The two commonly used methods for testing impairments are the income approach and the market approach. Using the income approach, estimated future cash flows are discounted to the present value. With the market approach, the assets and liabilities of similar companies operating in the same industry are analyzed.

If a company’s acquired net assets fall below the book value or if the company overstated the amount of goodwill, then it must impair or do a write-down on the value of the asset on the balance sheet after it has assessed that the goodwill is impaired. The impairment expense is calculated as the difference between the current market value and the purchase price of the intangible asset.

The impairment results in a decrease in the goodwill account on the balance sheet. The expense is also recognized as a loss on the income statement, which directly reduces net income for the year. In turn, earnings per share (EPS) and the company’s stock price are also negatively affected.

The Financial Accounting Standards Board (FASB), which sets standards for GAAP rules, is considering a change to how goodwill impairment is calculated. Because of the subjectivity of goodwill impairment and the cost of testing impairment, FASB is considering reverting to an older method called “goodwill amortization” in which the value of goodwill is slowly reduced annually over a number of years.

Goodwill vs. Other Intangibles

Goodwill is not the same as other intangible assets. Goodwill is a premium paid over fair value during a transaction and cannot be bought or sold independently. Meanwhile, other intangible assets include the likes of licenses and can be bought or sold independently. Goodwill has an indefinite life, while other intangibles have a definite useful life.

Limitations of Using Goodwill

Goodwill is difficult to price, and negative goodwill can occur when an acquirer purchases a company for less than its fair market value. This usually occurs when the target company cannot or will not negotiate a fair price for its acquisition. Negative goodwill is usually seen in distressed sales and is recorded as income on the acquirer’s income statement.

There is also the risk that a previously successful company could face insolvency. When this happens, investors deduct goodwill from their determinations of residual equity. The reason for this is that, at the point of insolvency, the goodwill the company previously enjoyed has no resale value.

Example of Goodwill

If the fair value of Company ABC’s assets minus liabilities is $12 billion, and a company purchases Company ABC for $15 billion, the premium value following the acquisition is $3 billion. This $3 billion will be included on the acquirer’s balance sheet as goodwill.

As a real-life example, consider the T-Mobile and Sprint merger announced in early 2018. The deal was valued at $35.85 billion as of March 31, 2018, per an S-4 filing. The fair value of the assets was $78.34 billion and the fair value of the liabilities was $45.56 billion. The difference between the assets and liabilities is $32.78 billion. Thus, goodwill for the deal would be recognized as $3.07 billion ($35.85 – $32.78), the amount over the difference between the fair value of the assets and liabilities.

What Is Goodwill?

Goodwill is an important accounting concept in investing. Shown on the balance sheet, goodwill is an intangible asset that is created when one company acquires another company for a price greater than its net asset value. Unlike other assets that have a discernible useful life, goodwill is not amortized or depreciated but is instead periodically tested for goodwill impairment. If the goodwill is thought to be impaired, the value of goodwill must be written off, reducing the company’s earnings.

How Is Goodwill Used in Investing?

Evaluating goodwill is a challenging but critical skill for many investors. After all, when reading a company’s balance sheet, it can be very difficult to tell whether the goodwill it claims to hold is in fact justified. For example, a company might claim that its goodwill is based on the brand recognition and customer loyalty of the company it acquired. When analyzing a company’s balance sheet, investors will therefore scrutinize what is behind its stated goodwill in order to determine whether that goodwill may need to be written off in the future. In some cases, the opposite can also occur, with investors believing that the true value of a company’s goodwill is greater than that stated on its balance sheet.

See also  Jeepers Creepers 2 (2003) - Cornfield Attack Scene (1/9) | Movieclips | 1 2 2003

What Is an Example of Goodwill on the Balance Sheet?

Consider the case of a hypothetical investor who purchases a small consumer goods company that is very popular in her local town. Although the company only had net assets of $1 million, the investor agreed to pay $1.2 million for the company, resulting in $200,000 of goodwill being reflected in the balance sheet. In explaining this decision, the investor could point to the strong brand following of the company as a key justification for the goodwill that she paid. If, however, the value of that brand were to decline, then she may need to write off some or all of that goodwill in the future.


How to do a Donkey Kick | The Right Way | Well+Good


This Pilates move is the goldstandard when it comes to glute work, just make sure you’re doing it the right way. Chloe de Winter shows you the common mistakes she sees with this move and shows you the right way to execute the donkey kick to get the most out of it every time!
To get notified about new video uploads, subscribe to Well+Good’s channel: https://www.youtube.com/c/Wellandgood
Love Chloe? Check her out here: https://www.youtube.com/channel/UCPjkgpGVIJbjCSWkhH44bpA/featured
Subscribe to Well+Good’s channel for more fitness tips \u0026 tricks: https://www.youtube.com/c/Wellandgood
Want more The Right Way? Try these:
Pilates Rollup: https://www.youtube.com/watch?v=PGnibcCcAUE
Bird Dog: https://www.youtube.com/watch?v=ezAz5PECMnE
CatCow: https://www.youtube.com/watch?v=y_cKHKi9UaM\u0026t=0s
About Well+Good:
Well+Good believes that wellness and health should be attainable for all—and recognizes the many barriers that prevent that from becoming a reality. Sitting at the crosssection of trends, service, and evidencebased journalism, we work to inform, empower, and educate communities and individuals when it comes to fitness, mental health, beauty, food, relationships, finance, and all other ways your daytoday impacts your ability to live well, while working to challenge the systems that could hold you (or others) back. Your wellbeing is a birthright. Wellness is how you get there.
You can find Well+Good here:
Site 🖥️: https://www.wellandgood.com​​
Instagram 📸: https://www.instagram.com/iamwellandgood
Facebook 👍: https://www.facebook.com/iamwellandgood
Twitter 🐤: https://twitter.com/iamwellandgood​​
Pinterest 📌: https://www.pinterest.com/iamwellandgood

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูความรู้เพิ่มเติมที่นี่

How to do a Donkey Kick | The Right Way | Well+Good

Good vs well – what’s the difference? English In A Minute


What’s the difference between ‘good’ and ‘well’? Sams here to explain. Give us 60 seconds and we’ll give you the English in this short, free English lesson.
Watch the video, then fill in the gaps below:
To learn English ______ you should watch ______ videos like this one!
a) good / well
b) well / good
☺️Visit our website for the transcript, a summary and more quizzes: http://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/course/eiam/unit1/session76
Learning English is easy! Improve your English with our free English videos and lessons on grammar, vocabulary, pronunciation and English exams.
Please use English when you comment.
For more free English lessons and videos visit our website: http://www.bbclearningenglish.com

Good vs well - what's the difference? English In A Minute

When to use ‘good’ and ‘well’ – English Vocabulary


http://www.engvid.com/ How are you? Good? Or is it ‘well’? Did the team play \”good\” or did they play \”well\”? Which one is an adjective and which one is an adverb? Can you use them in the same situations? Check out this simple lesson to learn the difference between two of the most common English words. This lesson will improve your grammatical and conversational abilities. Make sure to take the quiz: http://www.engvid.com/goodwell/

When to use 'good' and 'well' - English Vocabulary

15 Minute Pilates Core Workout | Good Moves | Well+Good


15 Minute Pilates Core Workout
Equipment Needed: Mat
To get notified about new video uploads, subscribe to Well+Good’s channel: https://www.youtube.com/c/Wellandgood
Curious about core strength? Follow along as East River Pilates trainer, Chloe Gregor takes you through a 15 minute athome ab workout to strengthen, lengthen, and tone, your core! Plank, twist, and curl the pilates way. And the best part? No equipment required!
Love Chloe’s outfit? Be sure to check it out at Beyond Yoga: https://beyondyoga.com
Be sure to follow Chloe on Instagram here: https://www.instagram.com/gochlo_/
Find Chloe training at East River Pilates! Follow them on Instagram here: https://www.instagram.com/eastriverpilates/
And check out her YouTube here: https://www.youtube.com/channel/UCPjkgpGVIJbjCSWkhH44bpA?view_as=subscriber

Subscribe to Well+Good’s channel for more fitness videos: https://www.youtube.com/c/Wellandgood
Want more workouts? Check these out:
Yoga for core: https://www.youtube.com/watch?v=FAxnRsyM2Y0
Yoga for beginners: https://www.youtube.com/watch?v=oU9Ob_1t7w
How to do a glute bridge: https://www.youtube.com/watch?v=wPM8icPu6H8
About Well+Good:
From the beginning, Well+Good launched as the premier lifestyle and news publication devoted to the wellness scene—and its chic lifestyle components. Created by two journalists—and joined by many more—Well+Good is known for its impeccable reporting and trendspotting on the healthy living beat. Well+Good has become the leading source of intel on boutique fitness and the juice industry, plus cuttingedge nutrition, natural beauty, and more. Well+Good is your healthiest relationship.
You can find Well+Good here:
Site 🖥️: https://www.wellandgood.com
Instagram 📸: https://www.instagram.com/iamwellandg…
Facebook 👍: https://www.facebook.com/iamwellandgood
Twitter 🐤: https://twitter.com/iamwellandgood
Pinterest 📌: https://www.pinterest.com/iamwellandgood/

15 Minute Pilates Core Workout | Good Moves | Well+Good

Lizzo – Good As Hell (Video)


The official audio of \”Good As Hell (Official Video)\” by Lizzo
Download/Stream https://Lizzo.lnk.to/GoodAsHellAY
Listen to Lizzo’s new album ‘Cuz I Love You’ out now!
https://Lizzo.lnk.to/CuzILoveYouAY
Subscribe for more content from Lizzo:
https://lnk.to/SubscribeToLizzo
Follow Lizzo
https://instagram.com/f/lizzobeeating
https://facebook.com/LizzoMusic
https://twitter.com/lizzo
https://soundcloud.com/lizzomusic
http://lizzomusic.com
The official YouTube channel of Atlantic Records and Nice Life artist Lizzo. Subscribe for the latest music videos, performances, and more.
Born in Houston and raised in Detroit, Lizzo adopted her moniker in 2011 and fronted Lizzo \u0026 the Larva Ink after moving to Minneapolis. Her work began to intertwine with the city’s indie scene, allowing her to work with artists like Gayngs and Doomtree.
Since then, Lizzo has collaborated with a variety of creativesClean Bandit, Bastille, and Big Freedia, to name a fewand was named one of Forbes Magazine’s 2018 \”30 Under 30\”. Her top singles \”Good As Hell\” and \”Truth Hurts\” have gained over 34.5 million Spotify streams combined. In addition to headlining her own Good As Hell tour in 2017, Lizzo joined Haim on the Sister Sister Sister tour in 2018.
Subscribe for the latest official music videos, official audio videos, performances, bts and more from Lizzo: https://lnk.to/SubscribeToLizzo
Lizzo GoodAsHell CoconutOil OfficialVideo AtlanticRecords Atlantic
Listen to Best of Lizzo playlist ➤ https://bit.ly/3afMdhW\r
Watch Lizzo’s Official Music Videos ➤ https://bit.ly/3bgDQ5y
Dance At Home Music from Lizzo ➤ https://bit.ly/LizzoDanceAtHome

Lizzo - Good As Hell (Video)

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูบทความเพิ่มเติมในหมวดหมู่LEARN FOREIGN LANGUAGE

ขอบคุณมากสำหรับการดูหัวข้อโพสต์ good well

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *