Skip to content
Home » Stamboom Maken Programma: De Beste Tools Voor Het Traceren Van Uw Voorouders

Stamboom Maken Programma: De Beste Tools Voor Het Traceren Van Uw Voorouders

Quick Family Tree Official Preview

Stamboom Maken Programma: De Beste Tools Voor Het Traceren Van Uw Voorouders

Quick Family Tree Official Preview

Keywords searched by users: stamboom maken programma stamboom maken in excel, beste stamboom programma, gratis stamboom maken, stamboom maken 4 generaties, stamboom maken word, aldfaer stamboom, stamboom maken online, stamboom maken online kind

Wat is een stamboom maken programma?

Een stamboom maken programma is een softwaretool die wordt gebruikt om stambomen te maken en familiegeschiedenissen te traceren. Met behulp van deze programma’s kunnen gebruikers hun voorouders en verwanten identificeren, informatie over hen verzamelen en hun verwantschap visualiseren in de vorm van een stamboom. Dit stelt mensen in staat om een gedetailleerd beeld te krijgen van hun familiegeschiedenis en om te begrijpen waar ze vandaan komen.

Een stamboom maken programma biedt gebruikers verschillende tools en functies om hun stamboom te creëren en te onderhouden, zoals het toevoegen van familieleden, het importeren van gegevens, het maken van verbindingen tussen individuen en het genereren van rapporten. Deze programma’s zijn vaak ontworpen met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de verstrekte functies.

Waarom zou je een stamboom maken programma gebruiken?

Het gebruik van een stamboom maken programma biedt verschillende voordelen en nuttige functies voor het traceren van familiegeschiedenissen:

 1. Organisatie: Een stamboom maken programma stelt gebruikers in staat om hun familiegeschiedenis op een georganiseerde en gestructureerde manier weer te geven. Ze kunnen familieleden categoriseren, informatie toevoegen en populaire familierelaties visualiseren, zoals ouders, grootouders en kinderen.
 2. Data-import en -export: Deze programma’s bieden gebruikers de mogelijkheid om gegevens te importeren en te exporteren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld informatie importeren uit bestaande genealogische bronnen of familiealbums en deze gebruiken om hun stamboom te updaten. Ook kunnen ze de stamboomgegevens exporteren naar andere formaten voor veiligheidsbackup of om te delen met andere familieleden.
 3. Verbinding maken met andere genealogen: Veel stamboom maken programma’s bieden de mogelijkheid om lid te worden van online gemeenschappen of genealogische websites waar gebruikers hun stamboomgegevens kunnen delen en verbinding kunnen maken met andere onderzoekers die mogelijk informatie over gemeenschappelijke voorouders hebben.
 4. Rapportage en publicatie: Stamboom maken programma’s hebben vaak de mogelijkheid om gedetailleerde rapporten en grafieken te genereren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een overzicht van hun stamboom afdrukken of een boek samenstellen met de geschiedenis van hun familie. Dit is een geweldige manier om de familiegenealogie met anderen te delen.
 5. Onderzoeksfaciliteit: Stamboom maken programma’s hebben meestal een geïntegreerde zoekfunctie waarmee gebruikers toegang hebben tot genealogische archieven en databases om meer informatie te vinden over hun voorouders. Deze functie kan zeer waardevol zijn bij het uitvoeren van diepgaand onderzoek naar familiegeschiedenissen.

Belangrijke functies van stamboom maken programma’s

Stamboom maken programma’s bieden verschillende handige functies voor het maken en onderhouden van stambomen:

 • Gemakkelijke gegevensinvoer: Deze programma’s bieden gebruikers de mogelijkheid om velden in te vullen met gegevens zoals namen, datums, locaties en andere relevante informatie over familieleden.
 • Verbindingen leggen: Gebruikers kunnen familieleden aan elkaar koppelen om familierelaties weer te geven, zoals ouders, grootouders, kinderen en broers en zussen.
 • Importeren en exporteren van gegevens: Het is vaak mogelijk om gegevens te importeren uit andere bronnen zoals bestaande genealogische databases of familiealbums. Gegevens kunnen ook worden geëxporteerd naar verschillende bestandsformaten voor back-up en delen.
 • Rapportage en publicatie: Gebruikers kunnen rapporten genereren en afdrukken van hun stamboomgegevens, evenals boeken of tijdschriften samenstellen om de geschiedenis van hun familie te documenteren en met anderen te delen.
 • Geïntegreerde zoekfunctie: Veel stamboom maken programma’s hebben een ingebouwde zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken naar extra informatie over hun voorouders in genealogische archieven en databases.

Hoe kies je het juiste stamboom maken programma?

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een stamboom maken programma:

 1. Gebruikersinterface: Het is belangrijk om te kiezen voor een programma met een gebruikersinterface die gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is. Een intuïtieve interface helpt gebruikers om efficiënter te werken en hun stamboomgegevens gemakkelijk te organiseren en bij te werken.
 2. Functies en mogelijkheden: Vergelijk de functies en mogelijkheden van verschillende stamboom maken programma’s om ervoor te zorgen dat ze de gewenste functionaliteit bieden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om gegevens te importeren en te exporteren, de rapportage-opties en de zoekmogelijkheden naar genealogische informatie.
 3. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat het stamboom maken programma compatibel is met het besturingssysteem van je computer en andere belangrijke software die je mogelijk gebruikt, zoals tekstverwerkers of fotobewerkingsprogramma’s.
 4. Prijs: Overweeg het prijsaspect bij het kiezen van een stamboom maken programma. Sommige programma’s zijn gratis, terwijl andere betaald zijn. Vergelijk de prijs en de geboden functies om de beste keuze te maken binnen je budget.

Populaire stamboom maken programma’s

Hier zijn enkele populaire stamboom maken programma’s die beschikbaar zijn:

 • Aldfaer: Aldfaer is een gratis stamboom maken programma dat speciaal is ontworpen voor Nederlandse gebruikers. Het biedt verschillende handige functies zoals geautomatiseerde rapportage, import en export van gegevens en een uitgebreide zoekfunctie.
 • MyHeritage: MyHeritage is een internationaal populaire stamboom maken service. Het biedt zowel een gratis als een betaalde versie, met functies zoals Smart Matches (waardoor je automatisch kunt zoeken naar overeenkomende profielen op andere stambomen) en Record Matches (waardoor je kunt zoeken naar historische documenten die betrekking hebben op je voorouders).
 • Ancestry: Ancestry is een andere bekende internationale stamboom maken service. Het biedt een uitgebreide database met genealogische gegevens en documenten, evenals handige tools zoals DNA-tests om verwantschappen te bevestigen.
 • Legacy Family Tree: Legacy Family Tree is een populaire stamboom maken programma dat zowel een gratis versie als een betaalde versie biedt. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt functies zoals geautomatiseerde bronvermeldingen en plaatscoördinaten.

Stap-voor-stap handleiding voor het maken van een stamboom met een stamboom maken programma

Volg deze stappen om een stamboom te maken met behulp van een stamboom maken programma:

 1. Kies een stamboom maken programma: Selecteer een geschikt stamboom maken programma op basis van je behoeften en persoonlijke voorkeuren.
 2. Verzamel gegevens: Verzamel de nodige gegevens over je familie, zoals namen, datums, locaties en andere relevante informatie over je voorouders en verwanten.
 3. Open het stamboom maken programma: Start het geselecteerde stamboom maken programma op je computer.
 4. Maak een nieuw stamboombestand: Maak een nieuw stamboombestand in het programma en voeg jezelf als het eerste individu toe.
 5. Voeg familieleden toe: Voeg geleidelijk andere familieleden toe aan je stamboom door hun namen, geboortedata, huwelijksdata en andere relevante informatie in te voeren. Gebruik de verbindingsfunctie om de familierelaties weer te geven.
 6. Importeer gegevens: Als je al informatie hebt verzameld in andere bronnen, importeer deze dan in het programma om je stamboomgegevens aan te vullen en bij te werken.
 7. Maak verbindingen: Verbind individuen in je stamboom door ze aan elkaar te koppelen als familieleden. Voeg ouders, grootouders, kinderen en andere verwanten toe om de familierelaties te verduidelijken.
 8. Genereer rapporten: Gebruik de rapportagefunctie van het programma om gedetailleerde rapporten, grafieken of boeken te genereren van je stamboomgegevens.

Tips en trucs voor het efficiënt gebruik van stamboom maken programma’s

Hier zijn enkele handige tips en trucs om het gebruik van stamboom maken programma’s te optimaliseren:

 • Organiseer je gegevens: Zorg ervoor dat je je stamboomgegevens goed organiseert door consistente notaties en standaardisatie van datums en namen te gebruiken.
 • Maak regelmatig back-ups: Maak regelmatig back-ups van je stamboomgegevens om verlies van belangrijke informatie te voorkomen.
 • Verifieer bronnen: Verifieer altijd de bronnen van je stamboomgegevens om ervoor te zorgen dat de informatie betrouwbaar en accuraat is.
 • Deel je stamboomgegevens: Overweeg om je stamboomgegevens te delen met andere familieleden of genealogische gemeenschappen om meer informatie te verkrijgen en nieuwe verwantschappen te ontdekken.
 • Blijf up-to-date: Blijf op de hoogte van software-updates en nieuwe functies die beschikbaar komen in stamboom maken programma’s om het maximale uit de software te halen.

Door het gebruik van een stamboom maken programma kun je je familiegeschiedenis in kaart brengen en een gedetailleerd beeld krijgen van je voorouders en verwanten. Met de vele functies en mogelijkheden die deze programma’s bieden, kunnen gebruikers hun stamboom eenvoudig maken, bijwerken en delen met andere familieleden en onderzoek

Categories: Aggregeren 22 Stamboom Maken Programma

Quick Family Tree Official Preview
Quick Family Tree Official Preview

Vier computerprogramma’s die veel door Nederlandse stamboomonderzoekers worden gebruikt zijn Aldfaer, GensDataPro, Haza-21 en Pro-Gen. Hiervan is alleen de eerstgenoemde volledig gratis.

Beste internationale genealogische software
 • Family Tree Builder: beste gratis genealogische software.
 • RootsMagic: meest populaire software onder genealogen.
 • Legacy: beste optie als u een breder scala aan rapportagefuncties wilt.
 • Family Historian: beste optie voor beginners en voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
Organigram maken
 1. Open het Word-document waar het organigram in moet komen.
 2. Klik bovenaan op het tabblad Invoegen.
 3. Klik op het icoon ‘SmartArt-graphic invoegen’ .
 4. Klik op Hiërarchie en daarna in het midden op de gewenste optie, bijvoorbeeld Organigram.
 5. Klik op Ok.
 1. Verzamel informatie over je familie. Schrijf op wat jou weet, vraag familieleden om de gaten in te vullen en ga op zoek naar afbeeldingen en documenten. …
 2. Maak een ruwe schets van je stamboom. Verzamel alle informatie die je hebt om een schets te maken. …
 3. Voeg gegevens toe aan elk blad. …
 4. Verspreid je stamboomdiagram.

Delen 18 stamboom maken programma

Gratis Stamboom Maken Software. Top 7 Downloads Van 2023
Gratis Stamboom Maken Software. Top 7 Downloads Van 2023
Gratis Online Stamboom Familie Maken: Ontwerp Het Zelf | Canva
Gratis Online Stamboom Familie Maken: Ontwerp Het Zelf | Canva
Gratis Stamboom Maken Software. Top 7 Downloads Van 2023
Gratis Stamboom Maken Software. Top 7 Downloads Van 2023
Een Stamboom Maken In Excel - Wikihow
Een Stamboom Maken In Excel – Wikihow
Stamboombouwer - Gratis Stamboom Online | Lucidchart
Stamboombouwer – Gratis Stamboom Online | Lucidchart
My Family Tree - Stamboom Maken - Youtube
My Family Tree – Stamboom Maken – Youtube

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic stamboom maken programma.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *