Skip to content
Home » Pompdeksel Van Bosch Wasmachine Zit Vast: Zo Los Je Het Op!

Pompdeksel Van Bosch Wasmachine Zit Vast: Zo Los Je Het Op!

Bosch washer WAT28402UC pump cover blocked jammed won't screw

Pompdeksel Van Bosch Wasmachine Zit Vast: Zo Los Je Het Op!

Bosch Washer Wat28402Uc Pump Cover Blocked Jammed Won’T Screw

Keywords searched by users: pompdeksel bosch wasmachine zit vast filterdop bosch wasmachine, filter bosch wasmachine losdraaien, pompdeksel bosch vaatwasser, bosch wasmachine pomp vervangen, bosch wasmachine filter gaat niet open, filterdop siemens wasmachine zit vast, bosch wasmachine filter schoonmaken, afvoerpomp wasmachine bosch

1. Probleem identificeren: pompdeksel Bosch wasmachine zit vast

Een veelvoorkomend probleem bij Bosch wasmachines is dat het pompdeksel vast kan komen te zitten. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je wilt controleren of er iets vastzit in de afvoerpomp of het filter wilt reinigen. Gelukkig is het meestal mogelijk om het pompdeksel te openen en het probleem op te lossen zonder professionele hulp.

2. Mogelijke oorzaken van het probleem

Er zijn verschillende redenen waarom het pompdeksel van een Bosch wasmachine vast kan komen te zitten. Enkele mogelijke oorzaken zijn:

 • Opgehoopt vuil of vreemde voorwerpen in het deksel of de afvoerpomp.
 • Een defecte vergrendeling die voorkomt dat het deksel opengaat.
 • Een verstopt filter dat de normale werking van de afvoerpomp verhindert.

3. Methoden om het pompdeksel te openen

Als je pompdeksel vastzit, zijn er een paar methoden die je kunt proberen om het deksel te openen:

 • 1. Controleer of de machine is uitgeschakeld: Zorg ervoor dat de wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat je begint met het openen van het pompdeksel. Veiligheid staat altijd voorop.
 • 2. Gebruik gereedschap: Je kunt proberen om een platte schroevendraaier of een tang te gebruiken om het deksel voorzichtig los te wrikken. Plaats het gereedschap in de opening tussen het deksel en de wasmachine en draai het voorzichtig om zo ruimte te maken en het deksel los te maken.
 • 3. Controleer op verborgen bevestigingen: Sommige Bosch wasmachines hebben verborgen bevestigingen aan de onderkant van het pompdeksel. Controleer of er schroeven of andere bevestigingen zijn die het deksel op zijn plaats houden en verwijder deze indien nodig.

4. Reinigen van het filter

Het filter van een Bosch wasmachine kan verstopt raken door pluizen, haren en ander vuil. Als het filter verstopt is, kan dit leiden tot problemen zoals een slechte afvoer of water dat niet goed wegloopt. Volg deze stappen om het filter schoon te maken:

 1. Schakel de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Zoek het filterdop aan de voorkant van de machine. Dit bevindt zich meestal aan de onderkant, naast het pompdeksel.
 3. Draai de filterdop los, meestal tegen de klok in, totdat het water begint te lekken.
 4. Plaats een bak of handdoek onder de filterdop om het water op te vangen.
 5. Draai de filterdop volledig los en verwijder het. Maak het filter schoon onder stromend water om eventuele pluizen of vuil te verwijderen.
 6. Controleer of er geen vreemde voorwerpen in de filterkamer zitten en verwijder deze indien nodig.
 7. Plaats het filter terug in de filterkamer en draai de dop stevig vast.

5. Controle en vervanging van de afvoerpomp

Als het pompdeksel vastzit en je het probleem niet kunt oplossen door het filter schoon te maken, kan de afvoerpomp mogelijk defect zijn. Hier zijn enkele stappen om de afvoerpomp te controleren en indien nodig te vervangen:

 1. Schakel de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Zoek de afvoerpomp. Dit bevindt zich meestal aan de onderkant van de wasmachine en is verbonden met het filter en de afvoerslang.
 3. Controleer de afvoerpomp op eventuele tekenen van schade, zoals scheuren of lekken.
 4. Als de afvoerpomp defect is, moet deze worden vervangen. Raadpleeg de handleiding van de wasmachine of neem contact op met een professionele reparatiedienst voor specifieke instructies.

6. Stapsgewijze instructies voor het verwijderen van het pompdeksel

Hier is een stapsgewijze handleiding om het pompdeksel van een Bosch wasmachine te verwijderen:

 1. Haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact en zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld.
 2. Zoek het pompdeksel aan de voorkant van de machine, meestal aan de onderkant.
 3. Controleer of er geen verborgen bevestigingen zijn, zoals schroeven, die het deksel op zijn plaats houden. Verwijder indien nodig deze bevestigingen.
 4. Gebruik een platte schroevendraaier of een tang om het pompdeksel voorzichtig los te wrikken. Plaats het gereedschap in de opening tussen het deksel en de wasmachine en draai het voorzichtig om zo ruimte te maken en het deksel los te maken.
 5. Wanneer het deksel loskomt, haal het dan volledig van de machine af en controleer of er vuil, pluizen of andere obstakels in de afvoerpomp zitten.
 6. Verwijder eventuele vuil of obstakels voorzichtig en plaats het deksel weer terug op de machine.

7. Preventieve maatregelen om vastzitten van het pompdeksel te voorkomen

Om te voorkomen dat het pompdeksel van je Bosch wasmachine in de toekomst vast komt te zitten, kun je de volgende preventieve maatregelen nemen:

 • Maak regelmatig het filter schoon om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en de afvoer belemmert.
 • Vermijd het wassen van grote voorwerpen, zoals dekens of schoenen, die vast kunnen komen te zitten en het pompdeksel kunnen blokkeren.
 • Controleer het pompdeksel regelmatig op eventuele schade en zorg ervoor dat het goed sluit en vergrendelt.

8. Andere tips voor het onderhoud en de reparatie van een Bosch wasmachine

Naast het oplossen van problemen met het vastzitten van het pompdeksel, zijn er nog enkele andere tips voor het onderhoud en de reparatie van een Bosch wasmachine:

 • Zorg ervoor dat je de wasmachine regelmatig schoonmaakt om ophoping van vuil en pluizen te voorkomen. Gebruik een doek om de binnen- en buitenkant van de machine af te vegen.
 • Volg de gebruiksaanwijzing van de wasmachine voor het juiste gebruik van wasmiddel en de aanbevolen hoeveelheid.
 • Controleer de afvoerslang regelmatig op eventuele verstoppingen of beschadigingen. Reinig de slang indien nodig met warm water en een zachte borstel.
 • Raadpleeg de handleiding van de wasmachine voor specifieke instructies met betrekking tot onderhoud en reparatie.

FAQs

1. Hoe vaak moet ik het filter van mijn Bosch wasmachine schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om het filter van je Bosch wasmachine eens in de 2-3 maanden schoon te maken. Dit helpt bij het voorkomen van verstoppingen en zorgt ervoor dat de machine optimaal blijft werken.

2. Wat moet ik doen als ik het pompdeksel niet kan losmaken?

Als je het pompdeksel niet kunt losmaken, zelfs niet na het proberen van verschillende methoden, kan het zijn dat er een probleem is met de vergrendeling of een defecte onderdeel. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele reparatiedienst.

3. Kan ik het filter schoonmaken zonder het filterdop los te draaien?

Het is meestal niet mogelijk om het filter schoon te maken zonder de filterdop los te draaien. De dop dient als afsluiting en moet worden verwijderd om toegang te krijgen tot het filter.

4. Wat moet ik doen als mijn Bosch wasmachine nog steeds problemen heeft na het reinigen van het filter en het openen van het pompdeksel?

Als je Bosch wasmachine nog steeds problemen heeft na het schoonmaken van het filter en het openen van het pompdeksel, kan er een groter probleem zijn dat professionele reparatie vereist. Contacteer een erkende serviceprovider of de klantenservice van Bosch voor verdere assistentie.

Categories: Update 15 Pompdeksel Bosch Wasmachine Zit Vast

Bosch washer WAT28402UC pump cover blocked jammed won't screw
Bosch washer WAT28402UC pump cover blocked jammed won’t screw

Dan om de twee opstaande ijzeren lippen een nr 14/15 dop (van een doppenset) te zettten zodat de klem open blijft staan. Dan de klem om de slang doen, de slang weer terug op de buis van de pomp schuiven en als deze goed zit met een tang de dop weg te trekken. De klem sluit zich dan meteen en zit perfect strak vast.Maak een mengsel van water en soda, bestaande uit drie liter warm water en enkele eetlepels soda. Open vervolgens de deur, en giet dit mengsel in de wasmachine. Laat het vervolgens enkele uren weken voordat u verder gaat. Na het wachten draait u een heet wasprogramma (op de hoogste temperatuur die uw wasmachine biedt).De afvoerpomp bevindt zich onderin de wasmachine bij het klepje dat je aan de voorkant van de wasmachine ziet zitten. Leg de wasmachine voorzichtig op de zijkant, zodat je de onderkant van de wasmachine in kunt kijken.

Oplossing
 1. Open het deurklepje.
 2. Draai het filter naar links zonder te verwijderen. …
 3. Draai het filter vervolgens naar links om deze volledig uit te nemen.
 4. Verwijder indien noodzakelijk pluizen en andere voorwerpen uit de filterholte.
 5. Controleer of de pompwaaier kan ronddraaien.
 6. Reinig het filter onder de waterkraan.

Wat Als Filter Wasmachine Zit Vast?

Wat te doen als de filter van de wasmachine vastzit? Maak een mengsel van drie liter warm water en enkele eetlepels soda. Open de deur van de wasmachine en giet het mengsel erin. Laat het een paar uur weken voordat je verder gaat. Na het wachten, draai een heet wasprogramma op de hoogst mogelijke temperatuur die uw wasmachine biedt. Dit zou uw probleem moeten verhelpen. Deze methoden kunnen worden toegepast op alle wasmachines. Het is belangrijk om regelmatig de filter van uw wasmachine schoon te maken om optimale prestaties te behouden.

Waar Zit De Afvoerpomp Bosch Wasmachine?

Waar bevindt de afvoerpomp van een Bosch wasmachine zich? De afvoerpomp bevindt zich onderin de wasmachine, bij het klepje aan de voorkant van de machine. Om de afvoerpomp te kunnen bekijken, moet je de wasmachine voorzichtig op de zijkant leggen, zodat je de onderkant van de machine kunt zien.

Hoe Weet Ik Of De Pomp Van De Wasmachine Kapot Is?

Hoe kan ik controleren of de pomp van mijn wasmachine kapot is? Als de machine niet meer leegpompt, is de afvoerpomp waarschijnlijk kapot. Om dit te controleren, moet je de afvoerpomp losdraaien van het filterhuis. Laat vervolgens de wasmachine pompen en kijk of de schoepen van de pomp draaien. Als ze niet draaien, moet je de afvoerpomp vervangen. Dit kan gedaan worden op 2 mei 2017.

Hoe Krijg Je De Wasmachine Filter Open?

Hoe kun je de filter van de wasmachine openen? Om de filter van de wasmachine te openen, volg je de volgende stappen: Open het deurklepje. Draai het filter naar links zonder het te verwijderen. Draai vervolgens het filter verder naar links om het volledig te verwijderen. Als dat nodig is, verwijder pluis en andere voorwerpen uit de filterholte. Controleer of de pompwaaier kan draaien. Spoel het filter af onder de waterkraan. Deze stappen zijn geldig vanaf 3 juni 2022.

Waar Zit Pomp Filter Wasmachine?

Het pompfilter van de wasmachine bevindt zich rechtsvoor, onderaan. Om het pompfilter schoon te maken, moet je eerst het afdekplaatje verwijderen. Bij sommige wasmachines zit er achter het afdekplaatje een slangetje om het water uit het filter te laten weglopen. Dit is belangrijk om te weten om de juiste procedures te volgen bij het onderhoud van de wasmachine.

Verzamelen 15 pompdeksel bosch wasmachine zit vast

Oplossen Storing Pomp Wasmachine - Youtube
Oplossen Storing Pomp Wasmachine – Youtube
Foutcode E18 Verschijnt Op Het Display Van De Wasmachine | Bosch
Foutcode E18 Verschijnt Op Het Display Van De Wasmachine | Bosch
Hoe U De Pomp Van Een Bosch Wasmachine Kunt Vervangen. | ✓ Witgoed Onderdelen Accessoires Tips Info En Support
Hoe U De Pomp Van Een Bosch Wasmachine Kunt Vervangen. | ✓ Witgoed Onderdelen Accessoires Tips Info En Support
Zo Reset Je Je Bosch Wasmachine Bij Een Storing! | Expert.Nl
Zo Reset Je Je Bosch Wasmachine Bij Een Storing! | Expert.Nl
Oplossen Storing Pomp Wasmachine - Youtube
Oplossen Storing Pomp Wasmachine – Youtube
Wasmachine Centrifugeert Niet | Bosch
Wasmachine Centrifugeert Niet | Bosch
Foutcode E18 Verschijnt Op Het Display Van De Wasmachine | Bosch
Foutcode E18 Verschijnt Op Het Display Van De Wasmachine | Bosch
Wasmachinefilter Reinigen - Youtube
Wasmachinefilter Reinigen – Youtube

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic pompdeksel bosch wasmachine zit vast.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *