Skip to content
Home » Pijn Pols Na Val: Geen Zwelling, Wat Kan Het Zijn?

Pijn Pols Na Val: Geen Zwelling, Wat Kan Het Zijn?

Relieve Wrist Pain in Seconds #Shorts

Pijn Pols Na Val: Geen Zwelling, Wat Kan Het Zijn?

Relieve Wrist Pain In Seconds #Shorts

Keywords searched by users: pijn pols na val geen zwelling pols doet pijn maar is niet dik, pijn pols pinkzijde na val, geen kracht in hand na val, pols pijn na val, pijn pols na val geen zwelling kind, pijn in hand na val, gekneusde pols autorijden, pijn pols thuisarts

Heb je last van pijn in je pols na een val, maar merk je geen zwelling op? Dit kan verontrustend zijn, maar het komt vaak voor dat de pols pijnlijk is zonder duidelijke zwelling. In dit artikel zullen we de mogelijke oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling bespreken, evenals de symptomen, behandelingsopties en wanneer je een arts moet raadplegen. We zullen ook ingaan op hoe een gebroken pols kan worden vastgesteld zonder zwelling, evenals de behandeling en hersteltijd voor een gebroken pols zonder zwelling. Tot slot bieden we enkele zelfzorgtips voor pijn in de pols na een val zonder zwelling.

Oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling. Een veel voorkomende oorzaak is een gekneusde pols. Een gekneusde pols treedt op wanneer de weefsels rondom de pols beschadigd raken, vaak als gevolg van een val of ander trauma. Hoewel er geen zichtbare zwelling is, kan de pols pijnlijk aanvoelen en gevoelig zijn bij aanraking.

Andere mogelijke oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling kunnen zijn:


 • Polsverstuiking: Dit kan optreden wanneer de ligamenten rondom de pols worden overbelast of verdraaid.

 • Fractuur: Hoewel een gebroken pols vaak gepaard gaat met zwelling, is het mogelijk dat er geen zichtbare zwelling aanwezig is bij een fractuur. Dit kan voorkomen bij bepaalde soorten breuken, zoals een avulsiefractuur.

 • Tendinitis: Ontsteking van de pezen rondom de pols kan pijn veroorzaken, zelfs zonder duidelijke zwelling.

 • Ligamentoverbelasting: De ligamenten in de pols kunnen overbelast raken door een val, wat kan leiden tot pijn en gevoeligheid.

Symptomen van een gekneusde pols zonder zwelling

Bij een gekneusde pols zonder zwelling kunnen de volgende symptomen optreden:


 • Pijn in de pols, vooral bij beweging

 • Gevoeligheid bij aanraking

 • Mogelijk zwelling of blauwe plekken naarmate de blessure vordert

 • Lichte bewegingsbeperking

Het is belangrijk op te merken dat de symptomen van een gekneusde pols zonder zwelling kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de blessure.

Behandelingsopties voor pijn in de pols na een val zonder zwelling

De behandeling van pijn in de pols na een val zonder zwelling hangt af van de oorzaak van de pijn. In het geval van een gekneusde pols kunnen de volgende behandelingsopties nuttig zijn:


 • Rust: Het is belangrijk om rust te nemen en de pols niet te belasten om het genezingsproces te bevorderen.

 • Koelen: Het aanbrengen van ijs op de pols kan helpen om zwelling en pijn te verminderen.

 • Compressie: Het dragen van een elastische bandage kan de pols ondersteunen en zwelling verminderen.

 • Elevatie: Het hoog houden van de pols kan helpen om zwelling te verminderen.

 • Pijnstillers: Het gebruik van over-the-counter pijnstillers, zoals ibuprofen of paracetamol, kan helpen om pijn en ontsteking te verminderen.

Bij ernstige pijn of als de symptomen aanhouden, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelplan.

Wanneer moet je een arts raadplegen?

Hoewel pijn in de pols na een val zonder zwelling vaak kan worden behandeld met rust en zelfzorgmaatregelen, zijn er situaties waarin het raadzaam is om een arts te raadplegen:


 • Als de pijn ernstig is en aanhoudt, zelfs na rust en pijnstillers

 • Als je je pols niet kunt bewegen of als je geen kracht in je hand hebt

 • Als er zwelling, misvorming of abnormale bewegingen zijn

 • Als je pols gevoelloos aanvoelt

Een arts kan een lichamelijk onderzoek uitvoeren, evenals röntgenfoto’s of andere beeldvormingstests bestellen om de oorzaak van de pijn te bepalen.

Hoe wordt een gebroken pols vastgesteld zonder zwelling?

Hoewel zwelling vaak een teken is van een gebroken pols, is het mogelijk dat er geen duidelijke zwelling aanwezig is bij een fractuur. Om een gebroken pols zonder zwelling vast te stellen, kan een arts verschillende diagnostische tests uitvoeren, waaronder:


 • Röntgenfoto’s: Dit kan helpen om breuken of dislocaties in de pols te detecteren, zelfs zonder zichtbare zwelling.

 • Botscan: Dit kan worden gebruikt als aanvullende test om breuken in de pols te detecteren.

 • MRI-scan: Dit kan gedetailleerde beelden van de weefsels in de pols bieden om mogelijke fracturen te identificeren.

Als een gebroken pols wordt vastgesteld zonder zwelling, zal de arts een behandelplan aanbevelen om de breuk te stabiliseren en het herstelproces te bevorderen.

Behandelingsmogelijkheden en hersteltijd voor een gebroken pols zonder zwelling

De behandeling van een gebroken pols zonder zwelling kan variëren, afhankelijk van het type fractuur en de ernst van de blessure. Enkele mogelijke behandelingsopties zijn:


 • Gipsverband: Dit kan worden gebruikt om de pols te immobiliseren en de breuk te laten genezen.

 • Spalk: In sommige gevallen kan een spalk voldoende zijn om de pols te stabiliseren en het herstelproces te bevorderen.

 • Chirurgie: Als de breuk gecompliceerd is of niet goed geneest, kan een operatie nodig zijn om de breuk te herstellen.

De hersteltijd voor een gebroken pols zonder zwelling kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de breuk, de algemene gezondheid van de persoon en de opvolging van het behandelplan. Over het algemeen duurt het herstelproces enkele weken tot enkele maanden. Het is belangrijk om eventuele instructies en aanbevelingen van de arts op te volgen om het herstel te bevorderen en complicaties te voorkomen.

Zelfzorghandleiding voor pijn in de pols na een val zonder zwelling

Als je pijn in je pols ervaart na een val zonder zwelling, zijn er enkele zelfzorgmaatregelen die je kunt nemen om het genezingsproces te bevorderen:


 • Rust: Neem voldoende rust en vermijd activiteiten die pijn of ongemak veroorzaken.

 • Koelen: Breng ijs aan op de pols om zwelling en pijn te verminderen. Doe dit gedurende 15-20 minuten, meerdere keren per dag.

 • Compressie: Draag een elastische bandage om de pols te ondersteunen en zwelling te verminderen.

 • Elevatie: Houd de pols hoog (boven het hartniveau) om zwelling te verminderen.

 • Pijnstillers: Gebruik over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol om pijn en ontsteking te verminderen. Volg altijd de aanbevolen dosering.

Houd er rekening mee dat deze zelfzorgmaatregelen kunnen helpen om symptomen te verlichten, maar het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen als de pijn aanhoudt of verergert.

Conclusie

Pijn in de pols na een val zonder zwelling kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een gekneusde pols tot een gebroken pols. Hoewel zwelling vaak gepaard gaat met een blessure aan de pols, is het mogelijk dat er geen duidelijke zwelling aanwezig is. Het is belangrijk om aanvullende symptomen, zoals pijn, gevoeligheid en beperkte mobiliteit, in overweging te nemen bij het bepalen van de oorzaak van de pijn. Door zelfzorgmaatregelen te nemen en een arts te raadplegen indien nodig, kun je het herstelproces bevorderen en complicaties voorkomen.

FAQs

Wat zijn de oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van pijn in de pols na een val zonder zwelling, waaronder een gekneusde pols, polsverstuiking, fractuur, tendinitis en ligamentoverbelasting.

Wat zijn de symptomen van een gekneusde pols zonder zwelling?

De symptomen van een gekneusde pols zonder zwelling kunnen onder andere bestaan uit pijn in de pols, gevoeligheid bij aanraking, mogelijke zwelling of blauwe plekken naarmate de blessure vordert, en lichte bewegingsbeperking.

Hoe kun je pijn in de pols na een val zonder zwelling behandelen?

Voor de behandeling van pijn in de pols na een val zonder zwelling kunnen rust, koeling, compressie, elevatie en het gebruik van pijnstillers nuttig zijn. Het is echter raadzaam om een arts te raadplegen als de pijn aanhoudt of verergert.

Wanneer moet je een arts raadplegen voor pijn in de pols na een val zonder zwelling?

Je moet een arts raadplegen als de pijn ernstig is en aanhoudt, als je je pols niet kunt bewegen of als je geen kracht in je hand hebt, als er zwelling, misvorming of abnormale bewegingen zijn, of als je pols gevoelloos aanvoelt.

Hoe wordt een gebroken pols zonder zwelling vastgesteld?

Om een gebroken pols zonder zwelling vast te stellen, kan een arts diagnostische tests uitvoeren, zoals röntgenfoto’s, een botscan of een MRI-scan.

Hoe lang duurt het herstel van een gebroken pols zonder zwelling?

De hersteltijd van een gebroken pols zonder zwelling varieert, afhankelijk van factoren zoals het type fractuur en de algemene gezondheid van de persoon. Over het algemeen duurt het herstelproces enkele weken tot enkele maanden.

Welke zelfzorgmaatregelen kunnen helpen bij pijn

Categories: https://nataviguides.com

Relieve Wrist Pain in Seconds #Shorts
Relieve Wrist Pain in Seconds #Shorts

De grootste oorzaak hiervan is een langdurige overbelasting van de pols. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op werk of sport wanneer u niet genoeg rust neemt.U heeft pijn in de pols of onderarm. U heeft geen kracht meer in uw hand of vingers. U kunt uw hand en pols niet meer gebruiken. Uw pols staat niet in een normale stand.Je hebt minder kracht en/of gevoel in je vingers. Je hand of vingers tintelen/prikken. Het lukt niet om je pols te gebruiken bij normale bewegingen. De stand van je pols is anders dan normaal.

Hoe Weet Je Of Je Een Scheurtje In Je Pols Hebt?

Hoe weet je of je een scheurtje in je pols hebt? Als je pijn ervaart in je pols of onderarm, geen kracht meer hebt in je hand of vingers, je hand en pols niet meer kunt gebruiken en je pols niet in een normale stand staat, kunnen dit tekenen zijn van een mogelijke polsscheur. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose. Datum: 23 december 2021.

Hoe Weet Je Of Je Pols Is Gebroken Of Gekneusd?

Hoe weet je of je pols gebroken of gekneusd is? Er zijn verschillende symptomen waaraan je kunt afleiden wat er mogelijk aan de hand is. Een van de tekenen is dat je minder kracht hebt en/of minder gevoel in je vingers ervaart. Daarnaast kun je een tintelend of prikkelend gevoel in je hand of vingers ervaren. Een ander duidelijk symptoom is dat je je pols niet kunt gebruiken bij normale bewegingen. Bovendien kan de stand van je pols afwijken van wat normaal is. Door deze symptomen in overweging te nemen, kun je een beter inzicht krijgen in de aard van de blessure aan je pols.

Wat Moet Je Doen Als Je Op Je Pols Bent Gevallen?

Wat moet je doen als je op je pols bent gevallen? Het aanbevolen beleid bij polsletsel omvat relatieve rust, het gebruik van de pols op basis van de klachten, het gebruik van ontstekingsremmers en het aanbrengen van ijs. Als de klachten aanhouden, is het raadzaam om na twee tot vier weken een vervolgafspraak te maken met de huisarts. Deze aanbevelingen zijn geldig vanaf 17 juni 2019.

Delen 23 pijn pols na val geen zwelling

Last Van Een Ganglion? – Voor Snel Minder Pijn – Echozorg
Last Van Een Ganglion? – Voor Snel Minder Pijn – Echozorg
Een 34-Jarige Man Met Pijn Aan De Radiale Zijde Van De Pols Na Een Val Op De Uitgestrekte Linkerhand | Springerlink
Een 34-Jarige Man Met Pijn Aan De Radiale Zijde Van De Pols Na Een Val Op De Uitgestrekte Linkerhand | Springerlink
Pijn En Zwelling Van De Duim Na Een Val Op De Skipiste | Springerlink
Pijn En Zwelling Van De Duim Na Een Val Op De Skipiste | Springerlink

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic pijn pols na val geen zwelling.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *