Home » [NEW] แบบฝึกหัด เรื่อง Subjunctive | แบบฝึกหัด past simple tense พร้อมเฉลย 20 ข้อ – NATAVIGUIDES

[NEW] แบบฝึกหัด เรื่อง Subjunctive | แบบฝึกหัด past simple tense พร้อมเฉลย 20 ข้อ – NATAVIGUIDES

แบบฝึกหัด past simple tense พร้อมเฉลย 20 ข้อ: นี่คือโพสต์ที่เกี่ยวข้องกับหัวข้อนี้

แบบฝึกหัด เรื่อง Subjunctive

Choose the best answer for each of the following sentences.

1. is it necessary that he…………in hospital for two weeks?

a. stay b. stays c. stayed d. would stay

2. I demand that she……………….to see a doctor at once.

a. goes b. went c. go d. would go

3. It’s time my father……………………

a. be retired b. were retired c. retiring d. should be retiring

4. The teacher recommended that every student…………….a dictionary.

a. buys b. buy c. bought d. would buy

5. it was essential that she……………….to do that yesterday.
a. decides b. decides c. decide d. would decide

6. She demanded………….more if we went to enter the competition.

a. that we practise b. in practicing c. us to practise c. we practiced

7. I wish last night’s programme…………….more exciting.
a. had been b. was c. has been d. would be

8. The party yesterday was wonderful. I wish all of my friends………………
a. will come b. would come c. came d. could have come

9. I can’t speak English fluently, but I wish I…………….soon.
a. can b. could c. would d. had

10. He talks as if he………………a doctor, but in fact he isn’t.
a. was b. were c. had been d. would be

11. It looked as though it…………..hard.
a. rained b. was raining c. had rained d. would rain

12. He……………the president if only he had been a qualified man.
a. would be made b. had been made c. was made d. would have been made

13. Do you wish you…………..during some time in the past ?
a had lived b. could live c. lived d. might live

14. The doctor recommended that she…………..a long holiday.

a. took b. take c. takes d. had taken

15. …………………….it less expensive, we would buy it.
a. Only if b. Were c. Should d. But for

16. “Do you like your new job ? “ “ Yes, but my employer insists that I……………….on time.”
a. was b. be c. am d. have been

17. He advised……………………at the air terminal at 4 0’clock.

a. to us that we there b. us in being c. that we be d. we should have been

18. It is essential that one………………the instruction before taking it.
a. read b. reads c. will read d. should be reading

19. It is essential that………………………………………………..
a. we should translate the book to English from Japanese.

See also  [Update] การเขียนจดหมาย อีเมล ภาษาอังกฤษ ประโยคจำเป็น รวมประโยคสำเร็จรูป ตัวอย่างประโยค | มาแทน ภาษาอังกฤษ - NATAVIGUIDES

b. he translated one book to English from Japanese.

c. they translate the book from English into Japanese.

d. she translate a book from English in Japanese.

20. It is advisable………………………..

a. that he will speak to her privately.

b. that he speak to her privately.

c. he privately speak to her.

d. in speaking to her privately.

21. Don’t they wish they……………..us longer holidays this summer?
a. would give b. gave c. will give d. had given

22. They wish now that they…………………..English instead of when they were in school.
a. study b. studied c. had studied d. have had studied

23. I can’t speak English fluently, but I wish I…………….soon.
a. can b. could c. would d. had.

24. I am sorry I forgot to invite you to my anniversary. I wish I……………………to send you the invitation card.

a. remembered b. could remember c. would remember d. had remembered

25. I wish I…………………your parents. It’s a pity I………..them.
a. had known, knew b. would known, shan’t know c. knew, don’t know d. could know, didn’t know

เฉลยแบบฝึกหัดเรื่อง Subjunctive

1. A

2. C

3. B

4. B

5. C

6. A

7. A  8. D  9. B  10. B  11. C  12. D  13. A  14. B  15. B  16. B  17. C  18. A  19. D  20. B
21. C  22. C  23. B  24. D  25. C

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

[Update] Past Simple vs Past Continuous | แบบฝึกหัด past simple tense พร้อมเฉลย 20 ข้อ – NATAVIGUIDES

1) Jane ___________ (tidy) her room while Peter __________ (have) a bath. a) was tidying ; had b) tidied ; was having c) was tidying ; was having 2) When __________ (he /call) ? An hour ago.  a) did he call b) was he calling c) did he called 3) She _____________ (wait) for the bus when her mobile _____________ (ring).  a) waited ; rang b) was waiting ; rang c) was waiting ; was ringing 4) We _____________(have) a piano lesson at 5 o’clock yesterday afternoon.  a) had b) was having c) were having 5) They ____________ (finish) cooking and then ______________(go) out. a) finished ; were going b) finished ;went c) were finishing ; went 6) Peter __________(play) tennis when it ______________(start) raining. a) was playing ; started b) were playing ; started c) was playing ; was starting 7) The children ____________(watch) TV while Mum __________(read) a magazine.  a) was watching ; was reading b) were watching ; was reading c) watched ; read 8) Stella __________(make) dinner when the lights _________(go) out. a) made ; went b) was making ; went c) was making ; were going 9) They ______________(drive) to Madrid when their car ____________(break down).  a) was driving ; break down b) were driving ; break down c) were driving ; broke down 10) He ____________(put on) his coat, ______________(grab) his schoolbag and ______(leave) for school. a) put on ; grab ; left b) put on ; grabbed ; left c) put on ; grabbed ; leave

See also  [Update] Participles คืออะไร การเติม ed และ ing ต่างกันอย่างไร แปลว่าอะไร ใช้อย่างไร | present participle phrase คือ - NATAVIGUIDES


We’d Been Hoping for a Romantic Trip – Past Perfect Continuous


Learn how to use the past perfect continuous tense (also known as the past perfect progressive tense) to express an action that started in the past and continued until a later time in the past.

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูเพิ่มเติม

We'd Been Hoping for a Romantic Trip - Past Perfect Continuous

The four most important tenses in our daily life|English


The four most important tenses in our daily life|English

Simple Past Tense and Past Continuous Tense | Simple Past Tense | Grammar Connect 5


Simple Past Tense
The simple past tense form of a verb tells us about actions that took place in the past or talks about some past habitual actions.
Past Continuous Tense
The past continuous tense talks about an action that was going on or was not going on at some particular time in the past.
More Useful Links:
1. Modals: https://youtu.be/14xGC5jH3pE
2. Future Continuous Tense: https://youtu.be/k7xyx4iPbJM
3. Simple Future Tense: https://youtu.be/BDCP59ow0jA
4. Simple Present Tense and Present Continuous Tense: https://youtu.be/hyjwfIbmFBc
Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/accounts/login/
Follow us on YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5XBccMPiEZTIamRHiH67aA/feed?reload=9
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/blueprintedu/
Buy Here – The Grammar Connect (Latest Version): https://blueprinteducation.co.in/pro/thegrammarconnect
Grammar Connect 5 @Blueprint Digital

Simple Past Tense and Past Continuous Tense | Simple Past Tense | Grammar Connect 5

Tips for using PRESENT PERFECT Tense in IELTS Speaking | Keith’s Grammar Guides


😃 My new online course FLUENCY for IELTS SPEAKING DISCOUNTED!
https://keithspeakingacademy.teachable.com/p/fluencyinenglish/
👍 Claim your discount on my original online course IELTS SPEAKING SUCCESS Get a Band 7+ https://keithspeakingacademy.teachable.com/p/ieltsspeakingsuccessgetaband7?src=YTREC

Hi guys, it’s Keith from the Keith Speaking Academy and welcome to part 2 of this video on the present tenses.
Last time in part 1, we looked at the Present Simple and the Present Continuous, and today it’s the Present Perfect Simple and the Present Perfect Continuous.
Also I will be showing you how all 4 present tenses are connected and how you can use them in IELTS Speaking.

See also  [Update] | point อ่าน ว่า - NATAVIGUIDES

Topics covered in this video:
00:00:00 Welcome
00:01:21 PRESENT PERFECT SIMPLE
00:01:59 1. How Long
00:03:28 Format of Present Perfect
00:05:38 For / Since
00:06:50 2. Present Result
00:08:51 3. Life Experiences
00:10:36 4. Unfinished Time
00:13:27 PRESENT PERFECT CONTINUOUS
00:14:25 1. How Long
00:16:24 Format of Present Perfect Continuous
00:17:36 2. Temporary Activity
00:20:48 3. Present Result
00:23:03 A word or warning

👍 Get get a complete Mock IELTS Test:
https://takeielts.net/thepathtosuccessintheieltstest/
Get a 10% discount with the CODE: keith10
Practice speaking on italki:
https://bit.ly/IELTSSpeakingitalki

My 2 recommended grammar books
English Grammar in Use (Intermediate) https://amzn.to/2G8d9Wt
Advanced Grammar in Use https://amzn.to/31E29IQ

Follow me on social media
Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/KeithIELTSMastermind/
Instagram: https://www.instagram.com/keith_speaking_academy/
Website: https://keithspeakingacademy.com/

IELTSSPEAKING2020 IELTSSpeaking IELTSpreparation

If you have your test soon,
Enjoy it and
Good luck!
Keith

Note: As an Amazon Associate I earn a commission from qualifying purchases, at no extra cost to you.

Tips for using PRESENT PERFECT Tense in IELTS Speaking | Keith's Grammar Guides

5 PHÚT NẮM CHẮC THÌ QUÁ KHỨ ĐƠN | PAST SIMPLE TENSE | LET’S PLAY WITH GRAMMAR by The IELTS Workshop


englishbeginer simplepastense grammar
👉 Nhận ngay ƯU ĐÃI các khoá học ONLINE tại: http://ieltsonline.onthiielts.com.vn/
👉Test trình độ tiếng Anh và nhận tư vấn MIỄN PHÍ tại:https://bit.ly/3gr2tPo

Thì \”Quá khứ đơn\” là một trong những thì cơ bản của tiếng anh. Hôm nay chúng ta sẽ cùng \”xử gọn\” anh chàng \”simple past\” này nhé!

🌏 OFFICIAL WEBSITE: https://onthiielts.com.vn/

👉Test trình độ tiếng Anh và nhận tư vấn MIỄN PHÍ tại: https://onthiielts.com.vn/kiemtraielts.html

💯LỊCH KHAI GIẢNG CÁC KHÓA IELTS TOÀN QUỐC:
https://onthiielts.com.vn/khoahocielts/lichkhaigiangdukien

💛Tài liệu miễn phí mỗi ngày từ TIW: https://onthiielts.com.vn/luyenthiielts/tailieuielts

📚Đặt mua sách \”How To Crack The IELTS Speaking Test Part 1\” và Ebook “40 CHỦ ĐỀ PHẢI BIẾT CHO IELTS SPEAKING 7.5+” tại đây: https://book.onthiielts.com.vn

☎️ HOTLINE: 1900 0353

📍55A Võ Văn Dũng, Ô Chợ Dừa, Đống Đa, HN
📍76 ngõ 203 Hoàng Quốc Việt, Cầu Giấy, HN
📍17 ngõ 27 Đại Cổ Việt, Hai Bà Trưng, HN
📍113 Võ Oanh ( D3 cũ), phường 25 quận Bình Thạnh, HCM
📍10E/17 Trần Nhật Duật, Quận 1, TP.HCM
📷 instagram.com/theieltsworkshop
🌏 https://onthiielts.com.vn/
//
© Bản quyền thuộc về The IELTS Workshop
© Copyright by The IELTS Workshop ☞ Do not Reup

5 PHÚT NẮM CHẮC THÌ QUÁ KHỨ ĐƠN | PAST SIMPLE TENSE | LET'S PLAY WITH GRAMMAR by The IELTS Workshop

นอกจากการดูบทความนี้แล้ว คุณยังสามารถดูข้อมูลที่เป็นประโยชน์อื่นๆ อีกมากมายที่เราให้ไว้ที่นี่: ดูบทความเพิ่มเติมในหมวดหมู่MAKE MONEY ONLINE

ขอบคุณที่รับชมกระทู้ครับ แบบฝึกหัด past simple tense พร้อมเฉลย 20 ข้อ

Leave a Reply

Your email address will not be published.