Skip to content
Home » Kerststuk Maken Met Oase: Een Creatieve En Sfeervolle Doe-Het-Zelf Gids

Kerststuk Maken Met Oase: Een Creatieve En Sfeervolle Doe-Het-Zelf Gids

Zelf een Kerststukje maken?

Kerststuk Maken Met Oase: Een Creatieve En Sfeervolle Doe-Het-Zelf Gids

Zelf Een Kerststukje Maken?

Keywords searched by users: kerststuk maken met oase kerststukjes maken 2023, kerststukjes maken voorbeelden, kerststukjes maken benodigdheden, kerststuk maken workshop, kerststukjes maken modern, kerststukken 2023, kerstkrans maken, kerst ideeën 2023

Kerststuk maken met oase – Stap-voor-stap instructies, materialen en tips

Een kerststuk maken met oase is een geweldige manier om je huis feestelijk te decoreren tijdens de kerstperiode. Oase is een essentieel element bij het maken van een kerststuk, omdat het dient als een waterbron voor de bloemen en groene materialen. In dit artikel zullen we je stap-voor-stap instructies geven over hoe je een kerststuk kunt maken met oase, welke materialen je nodig hebt, waar je oase kunt kopen, tips voor het decoreren van een kerststuk met oase, alternatieve materialen voor oase, voorbeelden van kerststukken gemaakt met oase, tips voor het onderhouden van een kerststuk met oase en veelvoorkomende fouten bij het maken van een kerststuk met oase. Lees verder om alles te leren over het maken van een spectaculair kerststuk met oase!

Wat is oase en waarom is het belangrijk bij het maken van een kerststuk?

Oase, ook wel bekend als steekschuim, is een groen schuimachtig materiaal dat gebruikt wordt bij het bloemschikken. Het heeft een structuur die water absorbeert en vasthoudt, wat ervoor zorgt dat de bloemen en groene materialen in het kerststuk voldoende water krijgen om vers te blijven. Oase is van cruciaal belang bij het maken van een kerststuk omdat het ervoor zorgt dat de bloemen en groene materialen langer mooi blijven en hun frisheid behouden.

Stappen voor het maken van een kerststuk met oase

Volg deze stappen om een prachtig kerststuk te maken met oase:

 1. Verzamel alle benodigde materialen. (Zie de volgende sectie voor meer informatie over benodigde materialen)
 2. Week het oaseblok in water totdat het verzadigd is.
 3. Plaats het oaseblok in een schaal of pot die geschikt is voor het formaat van je kerststuk.
 4. Begin met het plaatsen van groene materialen, zoals dennentakken en eucalyptus, rondom de randen van het oaseblok. Zorg ervoor dat de stelen van de takken stevig in het oase worden gestoken.
 5. Voeg bloemen toe aan het kerststuk. Kies bloemen die bij de kerstsfeer passen, zoals rozen, gerbera’s of lelies. Steek de bloemen in het oase, zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.
 6. Decoreer het kerststuk met andere feestelijke materialen, zoals kerstballen, linten en kaarsen.
 7. Controleer regelmatig of het oase voldoende water heeft en voeg indien nodig water toe.
 8. Plaats het kerststuk op een mooie plek in huis en geniet van je creatie!

Welke materialen heb je nodig voor het maken van een kerststuk met oase?

Om een kerststuk te maken met oase, heb je de volgende materialen nodig:

 • Een oaseblok
 • Een schaal of pot
 • Groene materialen zoals dennentakken, eucalyptus en hulst
 • Bloemen naar keuze, passend bij de kerstsfeer
 • Kerstballen, linten, kaarsen of andere decoratieve materialen
 • Een scherp mes of snoeischaar
 • Water

Waar kun je oase kopen voor het maken van een kerststuk?

Oase is verkrijgbaar bij bloemisten, tuincentra en hobbywinkels. Daarnaast kun je oase ook online kopen bij diverse webshops. Een bekende webshop waar je oase kunt kopen is www.bloemschikmateriaal.nl. Zorg ervoor dat je oase koopt die geschikt is voor het maken van kerststukken.

Tips voor het decoreren van een kerststuk met oase

Wil je je kerststuk met oase er extra feestelijk uit laten zien? Hier zijn enkele tips:

 • Voeg glinsterende kerstballen toe aan het kerststuk voor een sprankelend effect.
 • Gebruik linten en strikken om het kerststuk op te fleuren.
 • Plaats kleine kerstkaarsjes in het kerststuk voor extra warmte en sfeer.
 • Experimenteer met verschillende kleuren en texturen om een uniek en opvallend kerststuk te creëren.

Alternatieve materialen voor oase bij het maken van een kerststuk

Als je geen oase hebt of als je op zoek bent naar alternatieve materialen, zijn er een paar opties die je kunt overwegen:

 • Gebruik natte krantenpapier in plaats van oase. Maak het papier nat, knijp het overtollige water eruit en vorm het tot een blok dat in je schaal past. Het krantenpapier houdt het water vast en dient als basis voor je kerststuk.
 • Gebruik een waterdichte plastic container met natte oasis foam. Snijd de oasis foam op maat en plaats het in de container. Het plastic zal voorkomen dat het water weglekt.

Voorbeelden van kerststukken gemaakt met oase

Om je inspiratie te geven, hier zijn enkele voorbeelden van kerststukken die gemaakt zijn met behulp van oase:

 • Een traditioneel kerststuk met rode rozen, dennentakken en gouden kerstballen.
 • Een modern kerststuk met witte orchideeën, zilveren takken en kristallen.
 • Een natuurlijk kerststuk met dennenappels, hulst en gedroogde takken.
 • Een romantisch kerststuk met roze bloemen, kaarsen en linten.

Tips voor het onderhouden van een kerststuk met oase

Om ervoor te zorgen dat je kerststuk met oase langer mooi blijft, zijn hier enkele tips:

 • Houd het oaseblok vochtig door regelmatig water toe te voegen.
 • Plaats het kerststuk op een koele plek, uit direct zonlicht en weg van verwarmingsbronnen.
 • Controleer dagelijks of het oaseblok voldoende water heeft en voeg indien nodig water toe.
 • Verwijder verwelkte bloemen en groene materialen om het kerststuk er fris uit te laten zien.

Veelvoorkomende fouten bij het maken van een kerststuk met oase

Bij het gebruik van oase bij het maken van een kerststuk kunnen enkele veelvoorkomende fouten optreden. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten en hoe je ze kunt vermijden:

 • Het niet voldoende weken van het oaseblok. Zorg ervoor dat het oaseblok grondig geweekt is, zodat het voldoende water kan opnemen.
 • Het niet stevig genoeg plaatsen van de bloemen en groene materialen. Zorg ervoor dat de bloemen en groene materialen stevig in het oaseblok worden gestoken, zodat ze niet gemakkelijk losraken.
 • Het vergeten om het oaseblok regelmatig van water te voorzien. Controleer dagelijks of het oaseblok nog voldoende water heeft en voeg indien nodig water toe.
 • Het verwaarlozen van het verwijderen van verwelkte bloemen en groene materialen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en groene materialen om het kerststuk fris en mooi te houden.

Met deze gids en tips ben jij klaar om een prachtig kerststuk te maken met oase. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces van het maken van een unieke kerstdecoratie voor in huis!

FAQs

Wat is oase?

Oase, ook wel bekend als steekschuim, is een groen schuimachtig materiaal dat gebruikt wordt bij het bloemschikken.

Waarom is oase belangrijk bij het maken van een kerststuk?

Oase is belangrijk bij het maken van een kerststuk omdat het dient als een waterbron voor de bloemen en groene materialen, waardoor ze langer mooi blijven.

Welke materialen heb ik nodig voor het maken van een kerststuk met oase?

Om een kerststuk met oase te maken, heb je onder andere een oaseblok, een schaal of pot, groene materialen zoals dennentakken en bloemen naar keuze nodig, evenals decoratieve materialen zoals kerstballen en linten.

Waar kan ik oase kopen voor het maken van een kerststuk?

Oase is verkrijgbaar bij bloemisten, tuincentra en hobbywinkels. Je kunt oase ook online kopen bij diverse webshops.

Categories: Samenvatting 28 Kerststuk Maken Met Oase

Zelf een Kerststukje maken?
Zelf een Kerststukje maken?

Welke Takken In Kerststuk?

Welke takken kunnen er gebruikt worden in een kerststukje? De basis van een kerststukje bestaat uit groen. Een Conifeer, Jeneverbes, Taxus of Spar zijn uitermate geschikt hiervoor. Daarnaast kun je ook goed gebruik maken van de Hedera (Klimop). Als je een groot stuk maakt, is het aan te raden om grover groen te kiezen. Voor een kleiner exemplaar adviseren we juist groen met een fijnere structuur te gebruiken. Dit artikel is geschreven op 6 december 2021.

Welke Planten In Kerststukjes?

In kerststukjes kunnen verschillende planten worden gebruikt. Lavendel en rozemarijn zijn ideaal vanwege hun geur. Daarnaast kunnen uitgebloeide bloemen van vaste planten, zoals de kogeldistel en de dropplant, erg mooi zijn voor kerststukjes. Als je bessen wilt gebruiken, dan is de Ilex aquifolium ‘J. C. van Tol’ een geschikte optie. Deze plant is niet alleen mooi, maar heeft ook bessen. Deze informatie is relevant voor mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van kerststukjes en willen weten welke planten geschikt zijn.

Waar Koop Ik Spullen Voor Een Kerststukje?

Waar kan ik spullen kopen voor het maken van een kerststukje? Moderne kerststukken worden meestal gemaakt met natuurlijke materialen zoals boomstammen, hout of worden geplaatst in glazen containers. Je kunt ze zelf maken door steekschuim als basis te gebruiken en decoraties zoals takjes, kerstballen en andere versieringen toe te voegen. Als je liever kant-en-klare kerststukken wilt kopen, heeft Intratuin een ruime keuze aanbod!

Wat Kan Je Maken Van Takken?

Wat kan je maken van takken? Je kan heel gemakkelijk creatieve dingen maken met takken. Bijvoorbeeld een roomdivider, waarbij je takken gebruikt als scheidingswand. Daarnaast kan je ook een houten takkenlamp maken, waarbij takken dienen als het frame van de lamp. Een kapstok van takken is ook een leuke en unieke manier om je jassen op te hangen. Met houten takken kan je ook een originele kerstboom maken. Verder kan je takken gebruiken om te versieren, bijvoorbeeld door ze te bedekken met verf en glitters. Takken zijn ook erg geschikt om mee te bloemschikken. Een wensboom of champagneboom van takken kan ook een prachtige decoratie zijn. Met takken kan je ook een decoratieladder maken, waar je allerlei dingen aan kunt hangen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om mooie en creatieve dingen te maken met takken.

Update 19 kerststuk maken met oase

Kerststukje Op Schaal Makkelijk Te Maken ! Nodig * Oasis Ring - Conifeer Groen -Nobilis Groen - Kerstballetjes Gr… | Kerstmis, Kerst Bloemstukken, Kerst Bloembakken
Kerststukje Op Schaal Makkelijk Te Maken ! Nodig * Oasis Ring – Conifeer Groen -Nobilis Groen – Kerstballetjes Gr… | Kerstmis, Kerst Bloemstukken, Kerst Bloembakken
Maak Zelf Je Eigen Kerststuk Met De Tips Van Intratuin Halsteren! - Youtube
Maak Zelf Je Eigen Kerststuk Met De Tips Van Intratuin Halsteren! – Youtube
Geurende Minikerstboom Voor Op Tafel - Youtube
Geurende Minikerstboom Voor Op Tafel – Youtube

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic kerststuk maken met oase.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *