Skip to content
Home » Hoeveel Calorieën Bevat Een Bamischijf?

Hoeveel Calorieën Bevat Een Bamischijf?

Hoeveel mag ik eten? Hoeveel calorieën? | Op gewicht blijven

Hoeveel Calorieën Bevat Een Bamischijf?

Hoeveel Mag Ik Eten? Hoeveel Calorieën? | Op Gewicht Blijven

Keywords searched by users: hoeveel calorieën in een bamischijf gefrituurde bamischijf kcal, hoeveel calorieën zitten er in een frikandel, calorieën snacks frituur, hoeveel weegt een bamischijf, hoeveel calorieën zitten er in een kroket, calorieën patat, kcal frikandel speciaal, voedingswaarde bamischijf

Hoeveel calorieën zitten er in een bamischijf? Alles wat je moet weten

Wat is een bamischijf?

Een bamischijf is een populaire snack in Nederland en wordt vaak verkocht in snackbars en cafetaria’s. Het is een ronde schijf gemaakt van bami, een gerecht van noedels, groenten en vlees. De bami wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen en vervolgens gefrituurd.

De bamischijf heeft een knapperige korst aan de buitenkant en een zachte vulling aan de binnenkant. Het is een hartige en smaakvolle snack die geliefd is bij veel mensen.

Voedingswaarde van een bamischijf

Om de voedingswaarde van een bamischijf te begrijpen, kijken we naar de belangrijkste voedingsstoffen die erin zitten.

Een bamischijf bevat de volgende voedingsstoffen:

 • Calorieën: Het aantal calorieën in een bamischijf kan variëren, afhankelijk van de grootte en bereidingswijze. Gemiddeld bevat een bamischijf ongeveer 140 kilocalorieën.
 • Vetten: Een bamischijf bevat meestal ongeveer 7 gram vet. Het grootste deel van het vet is verzadigd vet, wat minder gezond is voor het lichaam.
 • Koolhydraten: Bamischijven bevatten ongeveer 16 gram koolhydraten. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor het lichaam.
 • Eiwitten: Deze snack bevat ongeveer 5 gram eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels.
 • Vezels: Bamischijven bevatten weinig vezels, ongeveer 1 gram per schijf.

Aantal calorieën in een bamischijf

De hoeveelheid calorieën in een bamischijf kan variëren, afhankelijk van de grootte en het merk van de schijf. Gemiddeld bevat een bamischijf ongeveer 140 kilocalorieën. Dit kan echter hoger zijn als de bamischijf groot is of op een bepaalde manier is bereid.

Het is belangrijk op te merken dat het frituren van een bamischijf in olie ervoor kan zorgen dat het meer calorieën bevat. Als je je calorie-inname beperkt, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een kleinere bamischijf of een gezonder alternatief.

Om de exacte hoeveelheid calorieën in een bamischijf te achterhalen, kun je de verpakking controleren of de fabrikant raadplegen. Op de verpakking vind je de voedingsinformatie per portie, inclusief het aantal calorieën.

Vergelijking met andere snacks

Als je een bamischijf wilt vergelijken met andere snacks, kun je kijken naar het caloriegehalte van verschillende snacks die vaak in snackbars worden verkocht. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Frikandel: Een frikandel bevat gemiddeld ongeveer 220 kilocalorieën.
 • Kroket: Een kroket bevat gemiddeld ongeveer 175 kilocalorieën.
 • Patat: Een portie patat bevat gemiddeld ongeveer 350 kilocalorieën.

Het is belangrijk op te merken dat het caloriegehalte van snacks kan variëren afhankelijk van de grootte en de bereidingswijze. Het kan verstandig zijn om de portiegrootte in de gaten te houden en te kiezen voor kleinere porties snacks om je calorie-inname onder controle te houden.

Gezondheidseffecten

Het consumeren van een bamischijf kan enkele gezondheidseffecten hebben, vooral als het regelmatig en in grote hoeveelheden wordt gegeten.

Hoewel een bamischijf een bron van energie kan zijn vanwege de koolhydraten, is het belangrijk op te merken dat het ook veel vet bevat, voornamelijk verzadigd vet. Een teveel aan verzadigd vet in de voeding kan leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Daarnaast bevatten bamischijven doorgaans ook een aanzienlijke hoeveelheid zout. Te veel zoutinname kan leiden tot hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen.

Om de gezondheidseffecten te beperken, is het verstandig om bamischijven met mate te consumeren. Kijk ook naar gezondere alternatieven die minder vet en zout bevatten.

Alternatieven voor een bamischijf

Als je op zoek bent naar gezondere alternatieven voor een bamischijf, zijn er verschillende opties om uit te kiezen:

 • Vegetarische bamischijf: Er zijn vegetarische bamischijven verkrijgbaar die geen vlees bevatten. Deze kunnen een gezonder alternatief zijn, omdat ze over het algemeen minder vet bevatten.
 • Gezondere snacks: Kies voor snacks die minder vet en calorieën bevatten, zoals groentesticks met hummus, gegrilde kipspiesjes of een handvol ongezouten noten.
 • Zelfgemaakte bamischijf: Je kunt ook overwegen om je eigen bamischijven thuis te maken met gezondere ingrediënten en bereidingswijzen. Door te bakken in plaats van te frituren, kun je het vetgehalte verminderen.

Aanbevolen portiegrootte

De aanbevolen portiegrootte van een bamischijf kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je individuele energiebehoeften en je algehele dieet.

In het algemeen wordt aanbevolen om bamischijven met mate te consumeren als onderdeel van een evenwichtig voedingspatroon. Een enkele bamischijf kan voldoende zijn als snack, vooral als je er andere gezonde voedingsmiddelen aan toevoegt, zoals rauwkost.

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingsmiddelen zoals bamischijven vaak als tussendoortje worden gegeten en niet als volledige maaltijd. Zorg ervoor dat je je voeding evenwichtig houdt door ook andere essentiële voedingsstoffen zoals groenten, fruit, eiwitten en volle granen op te nemen in je dieet.

Bereidingsmethoden voor een gezondere bamischijf

Als je een bamischijf op een gezondere manier wilt bereiden, zijn hier enkele tips en suggesties:

 • Bakken in plaats van frituren: Door de bamischijf te bakken in plaats van te frituren, kun je het vetgehalte verminderen. Gebruik een kleine hoeveelheid olie of bak de bamischijf in de oven voor een knapperige textuur.
 • Voeg extra groenten toe: Maak je bamischijven voedzamer door extra groenten toe te voegen aan het bami-mengsel. Dit zal de voedingswaarde verhogen en zorgen voor extra vezels en vitamines.
 • Kies voor volkoren bami: Gebruik volkoren noedels in plaats van gewone noedels om meer vezels en voedingsstoffen aan je bamischijf toe te voegen.

Conclusie

Een bamischijf is een populaire snack in Nederland met een knapperige korst en een smaakvolle vulling van bami. Het bevat gemiddeld ongeveer 140 kilocalorieën en een aanzienlijke hoeveelheid vet en zout. Hoewel het een lekkere snack kan zijn, is het belangrijk om het met mate te eten en gezondere alternatieven te overwegen. Door bewuste keuzes te maken en de bereidingswijze aan te passen, kun je genieten van een gezondere versie van deze favoriete snack.

Let op: De calorie- en voedingsinformatie kunnen variëren afhankelijk van het merk en de bereidingswijze. Het is altijd raadzaam de verpakking te controleren voor de meest nauwkeurige informatie.

FAQs

1. Hoeveel calorieën zitten er in een gefrituurde bamischijf?

Een gefrituurde bamischijf bevat gemiddeld ongeveer 140 kilocalorieën.

2. Hoeveel calorieën zitten er in een frikandel?

Een frikandel bevat gemiddeld ongeveer 220 kilocalorieën.

3. Wat is het caloriegehalte van andere snacks uit de frituur?

Het caloriegehalte van andere snacks uit de frituur kan variëren. Een kroket bevat bijvoorbeeld gemiddeld ongeveer 175 kilocalorieën en een portie patat bevat gemiddeld ongeveer 350 kilocalorieën.

4. Hoeveel weegt een bamischijf?

De exacte wieght van een bamischijf kan variëren, afhankelijk van het merk en de grootte. Over het algemeen weegt een bamischijf ongeveer 55 tot 60 gram.

5. Hoeveel calorieën zitten er in een kroket?

Een kroket bevat gemiddeld ongeveer 175 kilocalorieën.

6. Hoeveel calorieën zitten er in patat?

Een portie patat bevat gemiddeld ongeveer 350 kilocalorieën, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte en het bereidingsproces.

7. Hoeveel calorieën zitten er in een frikandel speciaal?

Het caloriegehalte van een frikandel speciaal kan variëren, omdat het afhangt van de toegevoegde sauzen zoals mayonaise en curry. Gemiddeld bevat een frikandel speciaal ongeveer 400 tot 450 kilocalorieën.

8. Wat is de voedingswaarde van een bamischijf?

Een bamischijf bevat gemiddeld ongeveer 140 kilocalorieën, 7 gram vet, 16 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten en 1 gram vezels.

Categories: https://nataviguides.com

Hoeveel mag ik eten? Hoeveel calorieën? | Op gewicht blijven
Hoeveel mag ik eten? Hoeveel calorieën? | Op gewicht blijven

Er zitten 140 kilocalorieën in 1 bal (85 gram) bamibal. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘bamibal’?Een bamischijf is een rondvormige snack die bestaat uit bami met doorhaalvloeistof en een paneerlaag eromheen. De schijf is vooral in Nederland en België bekend. Bij veel snackbars is de bamischijf ook in vierkante vorm verkrijgbaar onder de naam bamiblok.

Dít zijn de gefrituurde snacks met de minste calorieën op een rijtje:
 • Kroket (70 gram, 190 kcal)
 • Frikadel (85 gram, 200 kcal)
 • Kaassoufflé (57 gram, 205 kcal)
 • 4 vlammetjes (20 gram per stuk, 252 kcal)
 • Mexicano (135 gram, 297 kcal)
Voedingswaarden
per 100g onbereid product per portie (100 g)
Energie 701 kJ 701 kJ
168 kcal 168 kcal
Vetten 3.6 g 3.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g 1.5 g
Originals Bamischijf
Aantal stuks in verpakking 4
Gewicht per stuk 100.00 gram
Product number 9459
EAN 8710861994593

Hoeveel Calorie Bamischijf?

Hier is de herformuleerde paragraaf met de toegevoegde ontbrekende informatie:

De hoeveelheid calorieën in een bamischijf kan variëren. De voedingswaarden per 100 gram onbereid product en per portie (100 gram) van een bamischijf zijn als volgt: Energie – 701 kJ / 168 kcal; Vetten – 3,6 gram waarvan verzadigde vetzuren 1,5 gram; Overige ingrediënten – 5 gram. Het consumeren van een bamischijf levert dus 701 kilojoules aan energie en 168 kilocalorieën, samen met 3,6 gram vet waarvan 1,5 gram verzadigde vetzuren, en 5 gram andere ingrediënten.

Hoeveel Gram Is 1 Bamischijf?

Hoeveel gram weegt een bamischijf? De bamischijf wordt verkocht in een verpakking van vier stuks, waarbij elk stuk een gewicht heeft van 100.00 gram. Het productnummer is 9459 en de EAN-code is 8710861994593.

Welke Frituursnack Heeft De Minste Calorieën?

Hier is een lijst van gefrituurde snacks met de minste calorieën:
– Kroket (70 gram, 190 kcal)
– Frikadel (85 gram, 200 kcal)
– Kaassoufflé (57 gram, 205 kcal)
– 4 vlammetjes (20 gram per stuk, 252 kcal)
– Mexicano (135 gram, 297 kcal)

Deze informatie is actueel vanaf 29 maart 2021.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Bamiblok En Een Bamischijf?

Wat is het verschil tussen een Bamiblok en een bamischijf?

Een bamischijf is een bekende Nederlandse en Belgische snack die bestaat uit bami met doorhaalvloeistof en een paneerlaag eromheen. Het is een rondvormige snack en wordt vaak verkocht in snackbars. Daarnaast is de bamischijf ook verkrijgbaar in een vierkante vorm, die bekend staat als een bamiblok. Het grootste verschil tussen een bamischijf en een bamiblok zit dus in de vorm.

Hoe Gezond Is Een Bamischijf?

Hoe gezond is een bamischijf? Een bamischijf wordt over het algemeen als ongezond beschouwd vanwege het hoge suikergehalte. In vergelijking met een kroket wint de bamischijf echter de strijd op het gebied van zoutgehalte, aangezien een kroket meer zout bevat dan een bamischijf. Het eten van een bamischijf wordt vaak op een ‘speciale’ manier gedaan, met toevoegingen zoals mayonaise, currysaus en uitjes, waardoor de separatorvleesstaaf nog ongezonder wordt.

Details 30 hoeveel calorieën in een bamischijf

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic hoeveel calorieën in een bamischijf.

See more: nataviguides.com/voorpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *