Skip to content
Home » Hoe Duur Is Een Zonnescherm? Kosten En Prijzen Uitgelegd.

Hoe Duur Is Een Zonnescherm? Kosten En Prijzen Uitgelegd.

Zonwering Installatie Instructies

Hoe Duur Is Een Zonnescherm? Kosten En Prijzen Uitgelegd.

Zonwering Installatie Instructies

Keywords searched by users: hoe duur is een zonnescherm kosten zonnescherm inclusief montage, prijs zonnescherm 5 meter breed, prijs zonnescherm 3 meter, wat kost een zonnescherm van 6 meter breed, zonnescherm laten plaatsen, zonnescherm elektrisch inclusief montage, wat kost een elektrisch zonnescherm van 3 meter breed, wat kost een knikarmscherm van 5 meter breed

In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een zonnescherm in Nederland. We zullen verschillende aspecten bespreken, zoals de prijs van een zonnescherm inclusief montage, de prijs van een zonnescherm van specifieke afmetingen en de kosten van extra opties. Ook zullen we de prijzen vergelijken bij verschillende leveranciers en bespreken we mogelijke besparingen en subsidies. Daarnaast zullen we tips geven voor het kopen en installeren van een zonnescherm en een vergelijking maken tussen zonwering en airconditioning.

1. Wat is een zonnescherm?

Een zonnescherm, ook wel bekend als een zonwering, is een constructie die wordt gebruikt om zonlicht en warmte buiten te houden. Het bestaat uit een doek dat aan een frame is bevestigd en kan worden uitgerold of ingetrokken. Zonneschermen worden meestal boven ramen of terrassen geïnstalleerd om schaduw te bieden en te beschermen tegen de zon.

Er zijn verschillende soorten zonneschermen, zoals uitvalschermen, knikarmschermen en screens. Uitvalschermen zijn verticaal gemonteerd en hebben een vaste uitvalshoek. Knikarmschermen hebben een horizontaal uitschuifbaar doek en kunnen grote oppervlakken bedekken zonder ondersteuning van palen. Screens hebben een verticaal doek dat zich in speciale geleiders kan verplaatsen.

2. Factoren die de prijs van een zonnescherm beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van een zonnescherm. De belangrijkste factoren zijn:

 • Grootte: Hoe groter het zonnescherm, hoe hoger de prijs.
 • Materiaal: Het materiaal van het frame en het doek kan variëren in kwaliteit en prijs.
 • Bedieningsopties: Zonneschermen kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Elektrische bediening is over het algemeen duurder.
 • Extra functies: Sommige zonneschermen hebben extra functies zoals verlichting of een zon- en windautomaat, wat de prijs kan verhogen.

3. Gemiddelde kosten van een zonnescherm

De gemiddelde kosten van een zonnescherm variëren afhankelijk van de grootte en type zonnescherm dat je kiest. Volgens Homedeal, een online platform voor klusopdrachten, ligt de gemiddelde prijs voor een zonnescherm tussen de €400 en €1.500. De exacte prijs hangt echter af van de specifieke afmetingen en extra opties.

Bijvoorbeeld, een zonnescherm met een breedte van 3 meter kost doorgaans tussen de €500 en €1.000. Voor een zonnescherm van 5 meter breed liggen de kosten meestal tussen de €700 en €1.500. Als je een groter zonnescherm van 6 meter breed wilt, moet je rekening houden met een prijs tussen de €800 en €1.800.

4. Prijsberekening voor een zonnescherm van specifieke afmetingen

Om de prijs van een zonnescherm te berekenen, moet je rekening houden met verschillende aspecten. Allereerst is de breedte van het zonnescherm belangrijk, waarbij grotere breedtes doorgaans duurder zijn. Daarnaast moet je de uitval (het verschil tussen de hoogte van het zonnescherm wanneer het volledig uitgerold is en de hoogte wanneer het ingetrokken is) overwegen, omdat een grotere uitval meer doek vereist en de kosten kan verhogen.

De bedieningsopties kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Een handmatig bediend zonnescherm is over het algemeen goedkoper dan een elektrisch bediend zonnescherm. Als je kiest voor elektrische bediening, moet je ook rekening houden met de kosten van de montage en eventuele extra accessoires, zoals een afstandsbediening.

5. Prijzen en kostenaspecten van bijkomende opties

Naast de basisopties, zijn er verschillende extra opties beschikbaar voor zonneschermen die de prijs kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele voorbeelden van de kosten van bijkomende opties:

 • Motorisatie: Het motoriseren van een zonnescherm kan de prijs verhogen met gemiddeld €500 tot €700, afhankelijk van het type zonnescherm en extra functies.
 • Zon- en windautomaten: Deze automaten kunnen het zonnescherm automatisch uit- en intrekken op basis van de zon- en windsterkte. Ze kosten meestal tussen de €100 en €300.
 • Verlichting: Het toevoegen van verlichting aan een zonnescherm kan de prijs met gemiddeld €100 tot €300 verhogen.
 • Afstandsbediening: Een afstandsbediening voor elektrische zonneschermen kost meestal tussen de €50 en €100.

6. Vergelijking van prijzen bij verschillende leveranciers

Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers voordat je een zonnescherm koopt. De kosten kunnen namelijk variëren afhankelijk van de leverancier, merk en kwaliteit van het zonnescherm. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de service en garantie die de leverancier biedt.

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, kun je offertes aanvragen bij verschillende leveranciers en deze vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en service. Het is ook een goed idee om online reviews te lezen en ervaringen van andere klanten te raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

7. Besparingen en subsidies voor zonneschermen

Bij de aanschaf van een zonnescherm zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen. Sommige leveranciers bieden kortingen of acties aan op bepaalde modellen of in bepaalde seizoenen. Het is de moeite waard om naar zulke aanbiedingen te zoeken om kosten te besparen.

Daarnaast zijn er mogelijk subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, waaronder zonneschermen. Dit kan per gemeente en provincie verschillen, dus het is raadzaam om te informeren bij je lokale overheid of energiebesparingsfonds.

8. Tips voor het kopen en installeren van een zonnescherm

Als je van plan bent een zonnescherm te kopen en te installeren, zijn hier enkele tips om rekening mee te houden:

 • Kies het juiste zonnescherm voor jouw behoeften en budget. Overweeg de grootte, bedieningsopties en extra functies.
 • Zoek naar een betrouwbare leverancier met goede recensies en een goede garantie.
 • Laat het zonnescherm professioneel installeren om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt geplaatst.
 • Onderhoud je zonnescherm regelmatig door het schoon te maken en eventuele slijtage te controleren.

9. Zonwering versus airconditioning: voor- en nadelen

Tot slot willen we kort de voor- en nadelen bespreken van zonwering in vergelijking met airconditioning. Zonwering kan een kosteneffectieve oplossing zijn om de warmte buiten te houden en je interieur koeler te houden. Het beschermt ook je meubels en vloeren tegen schadelijke UV-stralen. Daarentegen kan airconditioning zorgen voor een directe en constante koeling, maar het kan duur zijn in aanschaf en verbruik van energie.

Het is belangrijk om je behoeften en budget goed af te wegen bij het maken van de keuze tussen zonwering en airconditioning. Je kunt ook overwegen om beide te combineren om het beste van beide werelden te krijgen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een beter inzicht te krijgen in de kosten van een zonnescherm in Nederland. Door de verschillende factoren en opties in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen en installeren van een zonnescherm dat bij jouw behoeften en budget past.

FAQs

Wat is de gemiddelde prijs van een zonnescherm inclusief montage?

Categories: Update 53 Hoe Duur Is Een Zonnescherm

Zonwering Installatie Instructies
Zonwering Installatie Instructies

De kosten van een zonnescherm variëren van minimaal €414,- tot maximaal €1905,- euro. De definitieve prijs is natuurlijk afhankelijk van de afmeting en afwerking die u kiest. Bij Byzon buitenzonwering kunt u bijzonder gemakkelijk uw prijs berekenen. Binnen 1 minuut heeft u een scherp prijsvoorstel.De kosten voor een zonnescherm inclusief montage liggen rond de €200,- tot €470,-, afhankelijk van de afmetingen. Bespaar niet op de montage van uw zonwering en schakel een specialist in! Dit voorkomt beschadigingen aan de muur en aan de zonwering en geeft u garantie op zowel montage als materiaal!Zonnescherm 5 meter kosten

Dit kostenplaatje komt gemiddeld uit op een bedrag van €1350. Dit is inclusief BTW en montagekosten. Als je een zonnescherm van 5 meter met lagere kosten wilt is dit ook mogelijk. Je kunt dan voor een ander scherm kiezen, het uitvalscherm.

Wat Kost Een Zonnescherm Inclusief Montage?

Hoeveel kost een zonnescherm inclusief montage? De kosten voor een zonnescherm inclusief montage variëren tussen de €200,- en €470,-, afhankelijk van de afmetingen. Het is belangrijk om niet te bezuinigen op de montage van uw zonwering en de hulp van een specialist in te schakelen! Op deze manier worden beschadigingen aan de muur en de zonwering voorkomen en krijgt u garantie op zowel de montage als het materiaal. Deze informatie is geldig vanaf 26 mei 2020.

Wat Kost Een Zonnescherm 5 Meter?

Hoeveel kost een zonnescherm van 5 meter? Gemiddeld kost een zonnescherm van 5 meter ongeveer €1350. Dit bedrag is inclusief BTW en montagekosten. Als je echter een zonnescherm van 5 meter wilt met lagere kosten, is dit ook mogelijk. Je kunt dan kiezen voor een uitvalscherm. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren. Dit informatie is van 2 juni 2021.

Wat Koste Een Zonnescherm?

Wat kost een zonnescherm?

De kosten voor een zonnescherm, ook wel zonneluifel genoemd, beginnen al vanaf € 475 en kunnen oplopen tot zeker € 3.000. De prijs van een zonnescherm wordt voornamelijk beïnvloed door de afmetingen ervan. Voor een elektrisch zonnescherm, inclusief montage en bediening, beginnen de kosten doorgaans bij ongeveer € 975. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van het zonnescherm bij het bepalen van de uiteindelijke prijs.

Samenvatting 20 hoe duur is een zonnescherm

Knikarmscherm & Zonneluifel Met Knikarm: Prijs, Tips & Advies
Knikarmscherm & Zonneluifel Met Knikarm: Prijs, Tips & Advies
ᐅ Zonwering Cuijk –Info & Prijzen [ 2023 ]!
ᐅ Zonwering Cuijk –Info & Prijzen [ 2023 ]!

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic hoe duur is een zonnescherm.

See more: https://nataviguides.com/voorpagina/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *