Skip to content
Home » Achtergrond Foto Wit Maken: De Beste Tips Voor Een Naadloze Achtergrondverwijdering

Achtergrond Foto Wit Maken: De Beste Tips Voor Een Naadloze Achtergrondverwijdering

How to Make White Background in Photoshop 2022 (Fast & Easy)

Achtergrond Foto Wit Maken: De Beste Tips Voor Een Naadloze Achtergrondverwijdering

How To Make White Background In Photoshop 2022 (Fast \U0026 Easy)

Keywords searched by users: achtergrond foto wit maken achtergrond foto wit maken iphone, achtergrond foto wit maken photoshop, achtergrond foto wit maken macbook, achtergrond wit maken gratis, achtergrond wit maken online, achtergrond foto veranderen, achtergrond wit maken app, pixlr achtergrond wit maken

Wat betekent “achtergrond foto wit maken”?

Achtergrond foto wit maken is een veelgebruikte term in de wereld van fotografie en beeldbewerking. Het verwijst naar het proces van het veranderen van de achtergrond van een foto in een effen witte kleur. Het doel hiervan is om de aandacht van de kijker op het onderwerp van de foto te vestigen en eventuele afleidende elementen te elimineren.

Veel mensen willen de achtergrond van hun foto’s wit maken om verschillende redenen. Een veelvoorkomende reden is dat een witte achtergrond een professionele uitstraling geeft aan de foto’s, vooral voor zakelijke doeleinden zoals productfotografie of portretten. Een witte achtergrond kan ook worden gebruikt om een uniforme en consistente look te creëren voor een reeks foto’s, bijvoorbeeld voor een website of een portfolio.

Hoe kan ik de achtergrond van een foto wit maken?

Het wit maken van de achtergrond van een foto kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en de tools die je tot je beschikking hebt. Hier zijn drie opties die je kunt verkennen:

Optie 1: Gebruik van fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop

Als je bekend bent met fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop, kun je deze software gebruiken om de achtergrond van een foto wit te maken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Open de foto die je wilt bewerken in Adobe Photoshop.
 2. Selecteer het gereedschap “Toverstaf” in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm.
 3. Klik op de achtergrond van de foto met het gereedschap “Toverstaf”. Dit zal een selectie maken van de achtergrond.
 4. Als niet de hele achtergrond is geselecteerd, kun je de selectie aanpassen door de “Toverstaf” ingedrukt te houden en over de achtergrond te slepen.
 5. Als je tevreden bent met de selectie, kun je de achtergrond verwijderen door op de “Delete” of “Backspace” toets op je toetsenbord te drukken. Dit zal de geselecteerde achtergrond verwijderen en het transparant maken.
 6. Om de achtergrond wit te maken, maak je een nieuwe laag aan onder de laag met de afbeelding en vul je deze met witte kleur.
 7. Je kunt de afbeelding en de witte achtergrond verder aanpassen naar wens.
 8. Sla het bestand op als een nieuw bestand om het origineel te behouden.

Met Adobe Photoshop kun je ook geavanceerdere technieken gebruiken, zoals laagmaskers en penselen, om de overgang tussen de afbeelding en de witte achtergrond nog vloeiender te maken.

Optie 2: Gebruik van smartphone-apps om de achtergrond van een foto wit te maken

Als je liever je smartphone gebruikt om de achtergrond van een foto wit te maken, zijn er verschillende apps beschikbaar die dit proces vereenvoudigen. Hier zijn enkele aanbevolen apps:

 • Background Eraser (beschikbaar voor zowel Android als iOS)
 • Remove.bg (beschikbaar voor iOS)
 • Snapseed (beschikbaar voor zowel Android als iOS)
 • TouchRetouch (beschikbaar voor zowel Android als iOS)

Elke app werkt op een andere manier, maar over het algemeen moet je de foto importeren, het onderwerp selecteren en de achtergrond verwijderen om deze wit te maken. Raadpleeg de documentatie of instructies van elke app voor specifieke instructies over hoe je de achtergrond van een foto wit kunt maken.

Optie 3: Gebruik van online tools of software om de achtergrond van een foto wit te maken

Als je geen toegang hebt tot fotobewerkingssoftware of een geschikte smartphone-app, kun je online tools of software gebruiken om de achtergrond van een foto wit te maken. Er zijn verschillende gratis online tools beschikbaar die deze functie bieden, zoals Clipping Magic, AutoClipping en Fotor’s Background Remover.

Om deze tools te gebruiken, moet je over het algemeen de foto uploaden, aangeven welk deel je wilt behouden (het onderwerp) en welk deel je wilt verwijderen (de achtergrond). De tools verwijderen automatisch de achtergrond en maken deze wit, waarna je de bewerkte foto kunt downloaden.

Tips en tricks voor het verkrijgen van een perfecte witte achtergrond

Hoewel het proces van het maken van een witte achtergrond vrij eenvoudig lijkt, zijn er enkele belangrijke tips en tricks die je kunt volgen om een perfecte witte achtergrond te krijgen:

 • Zorg voor goede belichting: Een gelijkmatige en heldere belichting van de achtergrond en het onderwerp helpt bij het verkrijgen van een witte achtergrond.
 • Kies de juiste camerainstellingen: Gebruik de juiste witbalansinstellingen en overbelicht de foto indien nodig om de achtergrond witter te maken.
 • Zorg voor een egale achtergrond: Verwijder eventuele obstakels of vouwen in de achtergrond voordat je de foto maakt.
 • Kies een eenvoudige compositie: Minimaliseer afleidende elementen in de foto om de aandacht op het onderwerp te vestigen.
 • Gebruik een statief: Het gebruik van een statief helpt bij het stabiliseren van de camera en het voorkomen van bewegingsonscherpte.
 • Nabewerking: Pas de helderheid, contrast en niveaus aan om een perfecte witte achtergrond te verkrijgen.

Door deze tips en tricks te volgen, kun je een professioneel ogende witte achtergrond creëren in je foto’s.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het maken van een witte achtergrond

Bij het maken van een witte achtergrond kunnen enkele veelvoorkomende problemen optreden. Hier zijn enkele van deze problemen en mogelijke oplossingen:

 • Onregelmatigheden in de achtergrond: Als de achtergrond niet egaal wit is, kun je proberen de belichting aan te passen, de foto te overbelichten of een softwarematige tool te gebruiken om de achtergrond wit te maken.
 • Randen rond het onderwerp: Als er nog steeds resterende randen of schaduwen rond het onderwerp zijn nadat je de achtergrond hebt verwijderd, kun je gebruikmaken van een penseel of laagmasker in fotobewerkingssoftware om de randen glad te maken en de overgang te verbeteren.
 • Haren of fijne details verwijderen: Het kan moeilijk zijn om haren of fijne details in het onderwerp te behouden tijdens het verwijderen van de achtergrond. In dit geval kun je ervoor kiezen om een deel van de achtergrond rond de fijne details handmatig te verwijderen en de rest van de achtergrond wit te maken.

Deze zijn enkele van de veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen, maar er kunnen ook andere specifieke problemen zijn, afhankelijk van de foto en het gebruikte bewerkingsproces. Experimenteer met verschillende technieken en tools om het gewenste resultaat te bereiken.

Door het volgen van bovenstaande stappen en tips, kun je de achtergrond van je foto’s wit maken en een professionele uitstraling aan je beelden geven. Of je nu gebruik maakt van fotobewerkingssoftware, smartphone-apps of online tools, het creëren van een witte achtergrond biedt vele mogelijkheden om je foto’s te verbeteren.

FAQs

1. Welke software kan ik gebruiken om de achtergrond van een foto wit te maken?

Je kunt software zoals Adobe Photoshop gebruiken om de achtergrond van een foto wit te maken. Er zijn echter ook andere fotobewerkingsprogramma’s beschikbaar, zowel gratis als betaald.

2. Welke smartphone-apps kunnen worden gebruikt om de achtergrond van een foto wit te maken?

Er zijn verschillende smartphone-apps beschikbaar die het proces van het wit maken van de achtergrond van een foto vereenvoudigen. Enkele populaire apps zijn Background Eraser, Remove.bg, Snapseed en TouchRetouch.

3. Zijn er online tools beschikbaar om de achtergrond van een foto wit te maken?

Ja, er zijn verschillende online tools beschikbaar waarmee je de achtergrond van een foto wit kunt maken zonder software te hoeven downloaden. Enkele voorbeelden zijn Clipping Magic, AutoClipping en Fotor’s Background Remover.

4. Hoe kan ik een perfecte witte achtergrond krijgen in mijn foto’s?

Om een perfecte witte achtergrond te krijgen, is het belangrijk om te zorgen voor goede belichting, de juiste camerainstellingen te gebruiken, de achtergrond glad en egaal te maken, een eenvoudige compositie te kiezen en eventueel nabewerking toe te passen.

5. Hoe kan ik veelvoorkomende problemen oplossen bij het maken van een witte achtergrond?

Enkele veelvoorkomende problemen bij het maken van een witte achtergrond zijn onregelmatigheden in de achtergrond, randen rond het onderwerp en moeilijkheden bij het behouden van haren of fijne details. Deze problemen kunnen worden opgelost door middel van belichtingsaanpassingen, gebruik van penselen of laagmaskers, en handmatig verwijderen van de achtergrond rond fijne details.

Categories: Ontdekken 35 Achtergrond Foto Wit Maken

How to Make White Background in Photoshop 2022 (Fast & Easy)
How to Make White Background in Photoshop 2022 (Fast & Easy)

Selecteer uw foto. Selecteer Hulpmiddelen voor afbeeldingen > Opmaak en selecteer Achtergrond verwijderen. Bij de hulpmiddelen Achtergrond verwijderen: Selecteer Gebieden markeren om te behouden en teken de gebieden die u wilt houden.Simpel gezegd, je moet de achtergrond uit je afbeelding knippen en die achtergrond dan vervangen. Dit zal de achtergrond automatisch wissen. Er is echter geen ingebouwde vlakke kleur, dus moet je zelf eerst een vlakke witte kleur downloaden waarna je die kunt toevoegen als je achtergrond.Tik op een foto die in de fotomodus is gemaakt om deze schermvullend weer te geven en tik vervolgens op ‘Wijzig’. en vervolgens op ‘Portret’ boven in het scherm. Sleep de schuifknop voor de diepteregeling om de achtergrond in het portret meer of minder te vervagen. Tik op ‘Gereed’.

Geef uw afbeeldingen een zwart-witte achtergrond
 1. U kunt het deelvenster Ontdekken in Photoshop openen met behulp van het zoekpictogram rechtsboven in de app-werkruimte. …
 2. Ga in het deelvenster Ontdekken naar Bladeren > Snelle acties en klik op Zwart-wit achtergrond maken.
Je Samsung of Android telefoon achtergrond veranderen via je fotoalbum
 1. Open ‘Apps’ op je telefoon.
 2. Klik op ‘Galerij’.
 3. Kies een foto die je wilt instellen als achtergrond.
 4. Klik op ‘Meer’ en daarna op ‘Instellen als achtergrond‘.
 5. Je kunt nu kiezen op welk scherm je de afbeelding wilt tonen.

Hoe Kan Ik De Achtergrond Van Een Foto Wit Maken?

Hoe kan ik de achtergrond van een foto wit maken?

Om de achtergrond van een foto wit te maken, moet je eerst de achtergrond uit de afbeelding knippen en deze vervolgens vervangen. Dit zal automatisch de achtergrond verwijderen. Houd er echter rekening mee dat er geen ingebouwde vlakke witte kleur beschikbaar is, dus je moet eerst een vlakke witte kleur downloaden. Vervolgens kun je deze toevoegen als achtergrond in je afbeelding. Je kunt verschillende softwareprogramma’s of applicaties gebruiken om deze bewerking uit te voeren.

Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond In Photoshop?

Hoe maak je een witte achtergrond in Photoshop? Om een witte achtergrond te creëren, kun je het deelvenster “Ontdekken” in Photoshop openen. Dit deelvenster kun je vinden door te klikken op het zoekpictogram rechtsboven in de app-werkruimte. Binnen het deelvenster Ontdekken ga je naar “Bladeren” en vervolgens naar “Snelle acties”. Hier kun je de optie “Zwart-wit achtergrond maken” selecteren. Met deze functie kun je afbeeldingen voorzien van een zwarte achtergrond. Het is belangrijk om te vermelden dat deze instructies geldig zijn vanaf 18 augustus 2023.

Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Foto Wazig Iphone?

Om de achtergrond van een foto op een iPhone wazig te maken, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Ten eerste moet je op de foto tikken die je wilt bewerken en deze schermvullend weergeven. Vervolgens tik je op de optie ‘Wijzig’ en zoek je naar de knop ‘Portret’ bovenaan het scherm. Sleep de schuifknop voor de diepteregeling naar links of rechts om de achtergrond in het portret meer of minder te vervagen. Zodra je tevreden bent met het resultaat, tik je op ‘Gereed’ om de wijzigingen op te slaan. Met deze simpele stappen kun je de achtergrond van je foto wazig maken en de aandacht richten op het onderwerp van de foto.

Hoe Stel Je Een Foto In Als Achtergrond?

Om een foto in te stellen als achtergrond op je Samsung of Androidtelefoon, volg je deze stappen:
1. Open ‘Apps’ op je telefoon.
2. Klik op ‘Galerij’.
3. Selecteer de foto die je als achtergrond wilt instellen.
4. Klik op ‘Meer’ en vervolgens op ‘Instellen als achtergrond’.
5. Kies nu op welk scherm je de afbeelding wilt tonen, bijvoorbeeld het startscherm of vergrendelscherm.
Op deze manier kun je gemakkelijk je eigen foto gebruiken als achtergrond op je telefoon.

Details 38 achtergrond foto wit maken

Een Achtergrond In Photoshop Ook Werkelijk Wit Maken - Youtube
Een Achtergrond In Photoshop Ook Werkelijk Wit Maken – Youtube
Een Witte Achtergrond Maken (Photoshop) - Youtube
Een Witte Achtergrond Maken (Photoshop) – Youtube
Een Echt Witte Achtergrond Maken Op Je Foto (Lightroom Classic) - Youtube
Een Echt Witte Achtergrond Maken Op Je Foto (Lightroom Classic) – Youtube
Achtergrond Vervangen - Youtube
Achtergrond Vervangen – Youtube
Fotograferen Tegen Een Witte Achtergrond: Zó Krijg Je Een Optimaal Resultaat | Grobet
Fotograferen Tegen Een Witte Achtergrond: Zó Krijg Je Een Optimaal Resultaat | Grobet

See more here: nataviguides.com

Learn more about the topic achtergrond foto wit maken.

See more: https://nataviguides.com/voorpagina/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *